Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Житомирський десятикласник знає, як змінити місто

Житомирський десятикласник знає, як змінити місто

10-08-2016
Житомирський десятикласник з гімназії № 23 Сергій Максименко впевнений, що може змінити рідне місто. Він багато подорожує, а тому й хоче, аби в туристів залишалися лише приємні спогади про Житомир. Хлопець вважає, що кожен із нас може зробити маленький внесок у гарну справу.

Сергій не звик марно витрачати дорогоцінний час. Разом із батьками він бере участь у велоднях та наводить порядок у місті. Хлопець долучився до прибирання біля дитячого садочка на Крошні. Після впорядкування території у закладі розпочалися ремонтні роботи. Окрім цього, Сергій допомагав прибирати парк і стадіон біля школи № 28.

Активному та ініціативному школяреві не доводиться сумувати і на літніх канікулах. Він дізнався про новий проект «Бюджет участі», який стартував у Житомирі. Прийшов просто поцікавитися, в чому ідея та яка його мета і вирішив, що приєднається до робочої групи. Зараз Сергій Максименко забезпечує інформаційний супровід проекту. Разом зі друзями він поширює інформацію про бюджет участі в соцмережах, а також розповсюджує флаєри.

«Дуже хочеться зробити Житомир красивим і комфортним. Тепер жителі міста отримали реальну можливість вирішувати, що та як вони хочуть змінити. Потрібно лише запропонувати ідею, на реалізацію якої можна отримати 1 млн. грн. При цьому, він має бути спрямований на користь всіх житомирян, а не на конкретну особу», - наголошує школяр.

Сергій роз’яснив про особливості проекту. З міського бюджету виділяється 9 млн. грн. для бюджету участі. Кожен бажаючий може сформувати свою пропозицію, спрямовану на благоустрій чи розбудову інфраструктури в місті. При цьому, варто залучитися підтримкою ще 10 людей. Вартість проектної пропозиції не повинна перевищувати одного мільйона гривень і буде реалізована протягом року. Прийом заявок розпочався 12 липня і триватиме до 31 серпня. Після уточнення та презентації всіх проектів 1-14 жовтня відбуватиметься загальноміське голосування, після якого і визначать переможців. Реалізація пропозицій запланована протягом 2017 року.

За словами Сергія, на розгляд робочої групи жителі Житомира вже подали близько 10 проектів. Школяр вважає, що такими питаннями, як ремонт доріг і тротуарів, а також освітлення вулиць, повинна займатися влада. Натомість громада Житомира має долучитися до створення красивого, охайного і затишного міста.

Сергій Максименко переконаний, що бюджет участі має у Житомирі перспективи: «Я впевнений, що в проекту є шанси, адже люди готові до змін. Житомир не перше місто, де реалізується бюджет участі. Інші обласні центри вже мають позитивний досвід і ми теж скоро до них приєднаємося».

Житомирський десятикласник знає, як змінити місто

Джерело статті: Житомир-онлайн

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини