Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини
Глобальне «зневоднення»

Глобальне «зневоднення»

28-07-2011
В черговий раз енергопостачальна компанія «Житомиробленерго» відключає від електропостачання обладнання станцій третього підйому житомирського водоканалу і таким чином припиняє водопостачання житомирянам, які мешкають на верхніх поверхах будинків, розташованих в Північно-Західному районі міста, а також в районах Богунї, Крошні, та Польової. Це чергове нагадування енергетиками владі про невиконувані нею зобов’язання щодо погашення різниці у тарифах на послуги водопостачання та водовідведення, де заручниками стають жителі міста.
З моменту появи і зростання заборгованості комунального підприємства Житомирської міської ради «Житомирводоканал» за спожиту електроенергію, яка виникла у 2011 році, зрушень у вирішенні проблеми не відбулося, але сценарій по відключенню електрообладнання водоканалу, вкотре розгортається той самий. Цього разу енергетики мали намір відключити від електроенергії і адмінкорпус підприємства, що призвело б до його повної недієздатності.
КП «Житомирводоканал» вироблену ним продукцію – питну воду гарантованої якості – продовжує реалізовувати за ціною, нижчою за собівартість на 25 відсотків. І ця заборгованість з боку держави виливається согодні у суму в 42 млн.грн. Борг водоканалу перед обленерго на 1.07.2011 становить 14 млн.689тис. грн.
Водоканал – є стратегічним об’єктом, на який покладено задачу життєзбезпечення міста. І будь-які дії, спрямовані на обмеження електропостачання підприємства, не лише не вирішують проблему, а й значно її ускладнюють. По-перше, через відключення підприємство недоотримує кошти від абонентів, що не впливає позитивно на його фінансовий стан. По-друге, через примусове відключення страждають мережі - незаплановані зупинки гідравлічного обладнання ведуть до численних поривів на водогонах, а це додаткові кошти на їх ремонт. І нарешті, у зв’язку з припиненням водопостачання, виникає ризик вторинного забруднення води, яка направляється після підготовки і знезараження у водогінні мережі, на що вже затрачено значні кошти. І тоді знову виникає проблема якості води, яка сьогодні стала предметом недобросовісних спекуляцій.
У стосунках сторін, що надають місту послуги , які забезпечують його життєдіяльність, в першу чергу має переважати господарський підхід, а не бізнесові інтереси. А ще інтереси житомирян.

Прес-служба КП «Житомирводоканал»

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини