Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини
Геннадій Зубко: Житомирщина отримає 182 млн гривень на інфраструктурні проекти та розвиток  громад

Геннадій Зубко: Житомирщина отримає 182 млн гривень на інфраструктурні проекти та розвиток громад

05-07-2017
Житомирщина впевнено посідає лідерські позиції з впровадження децентралізації, має з цього результати і зиск.

Нещодавно, профільний Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко презентував рейтинг регіонів за формуванням спроможних об’єднаних громад. Житомирщина посіла друге місце. Рейтинг було складено Мінрегіоном за чотирма параметрами моніторингу, зокрема: кількістю об’єднаних територіальних громад, площею об’єднаних територіальних громад, територіальними громади, що об’єдналися та кількістю ОТГ, з чисельністю менше 5000 осіб. «Зі свого боку держава максимально допомагає регіонам у впровадженні реформи децентралізації та за допомогою різних інструментів підтримує громади. Такими інструментами є Державний фонд регіонального розвитку, субвенція на розвиток інфраструктури ОТГ, субвенція на соціально-економічний розвиток, медична та освітня субвенції», - говорить Геннадій Зубко.

Кошти, що виділяються із центрального бюджету на фінансування інфраструктури об’єднаних громад, а також – інвестиції із Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР) є важливим ресурсом для відновлення й упорядкування територій у регіонах. Завдяки їм на Житомирщині будуть реалізовані важливі соціальні та інфраструктурні ініціативи.

Урядом затверджено перший перелік із 111 інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, які фінансуватимуться за рахунок коштів ДФРР поточного року. Обсяг коштів, що надійдуть в регіони сягає майже 766 млн гривень, а загалом у бюджеті передбачено на ці заходи 3,5 млрд гривень. Ці кшти можуть бути використані на створення і відновлення спортивної інфраструктури, будівництво та реконструкцію лікарень, шкіл, поліклініки, термомодернізацію соціальних об’єктів.

Геннадій Зубко повідомив, що Кабінетом Міністрів затверджено проекти, подані на розгляд із 18 областей та Києва. Він наголосив, що на теренах Житомирщини наразі затверджені для фінансування чотири проекти. «4,55 млн гривень передбачено на реконструкцію західної трибуни житомирського центрального стадіону. Ще майже 14 млн гривень буде використано для відновлення на міському стадіоні футбольного поля та благоустрій території. Також буде профінансовано реставраційно-ремонтні роботи у театрі в Бердичеві та реконструкцію гімназії у Володарськ-Волинський. Загалом для Житомирщини обсяг виділених цього разу коштів ДФРР сягає 27,12 млн гривень», - наголосив Геннадій Зубко. Безумовно, перераховані проекти є важливими для області і їхня успішна реалізація підвищить якість життя наших мешканців.

Другим стратегічним джерелом з фінансування регіонів є субвенції на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад (ОТГ). Уряд нещодавно своїм рішенням спрямував 1,5 млрд гривень до бюджетів громад.

Віце-прем’єр Геннадій Зубко наголошує, що відповідні кошти у поточному році отримають 366 ОТГ. Він зазначає, що їх використають для підвищення якості послуг на теренах громад, створення центрів надання адмінпослуг, відбудову шкіл, лікарень та дитсадків, ремонт доріг та вуличного освітлення, тепломодернізацію, закупівлю транспортних засобів.

До речі, саме активне створення об’єднаних громад стимулює залучення в області коштів із центрального бюджету. Регіони, які активніше здійснюють реформу децентралізації, створюють сильні і спроможні громади, відповідно – отримають більше державної підтримки. Таким чином, Житомирщина, як один із лідерів децентралізації в Україні, за повідомленням Геннадія Зубка, отримає 155 млн гривень на розвиток своїх громад. Це – другий показник у країні. Загалом отримали централізоване фінансування 32 ОТГ нашої області. Найбільші надходження матимуть Олевська ОТГ – 27,8 млн гривень, Народицька ОТГ – 13,6 млн, Баранівська ОТГ – 8,8 млн гривень.

Окремо Геннадій Зубко наголосив, що субвенцію будуть використовувати з урахуванням потреб осіб із обмеженими фізичними можливостями. «Ми вимагаємо, аби у проектній документації, а також при закупівлі транспортних засобів, зокрема шкільних автобусів, були враховані потреби осіб з інвалідністю. Для нас важливо створювати безбар’єрний простір для людей на рівні місцевих громад», — зазначив він.

Геннадій Зубко: Житомирщина отримає 182 млн гривень на інфраструктурні проекти та розвиток  громад

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини