Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини
Кое-что реальное о тайной миссии генерала Рубана

Кое-что реальное о тайной миссии генерала Рубана

11-03-2018
Якщо до 9 березня 2018 року про рівень інтелекту голови Служби безпеки України Василя Грицака знали лише його дружина, підлеглі та журналісти, що спеціалізуються на висвітленні діяльності українських «правоохоронних» органів, то тепер завдяки «справі Рубана» інформація про розумові здібності Василя Сергійовича стала надбанням усього прогресивного людства.

Ще б пак: голова СБУ, широко відомий у вузьких колах як «Вася-ї..ко», на брифінгу 9 березня розповів про черговий успіх ввіреної йому богадільні – затримання на виїзді з «Донецької народної республіки» такого собі авантюриста й бізнесмена Володимира Рубана, який віз на підконтрольну територію невеличкий арсенал зброї. Василь Сергійович запевнив журналістів, що Рубан під орудою свого ідейного натхненника Віктора Медведчука готував державний заколот, збирався вбити Порошенка, Авакова, Турчинова, Яценюка й ще цілу низку слуг народу.

Ба більш того: зі слів Грицака, у листопаді 2017 року Рубан під негласним контролем СБУ вже завозив зброю з непідконтрольної території, причому – тим же ж самим міні-бусом, що й 8 березня 2018-го, причому цей транспортний засіб, начебто, був СБУ-шниками затриманий ще півроку тому.

А якби Василь Сергійович мав би бодай на дві звивини більше, він би б зрозумів, що ляпнув зайвого, оскільки:

1. Рубан – це представник не Медведчука, а Грицака. Оскільки саме Василь Сергійович, будучи керівником Антитерористичного центру при СБУ, у 2014 році уповноважив дрібного підприємця Рубана на переговори з терористами щодо звільнення заручників і навіть – принаймні це стверджував сам Рубан – організував йому від СБУ «ксиву», в якій Рубан названий «генерал-полковником».
2. Громадянин Медведчук, яким в Україні лякають дітей, це – офіційний представник СБУ в Мінській тристоронній контактній групі, уповноважений знову ж таки Грицаком у 2014 році відповідно до статті 16 Закону України «Про боротьбу з тероризмом».
3. Рубан не тільки не мав відношення до Медведчука, але останнім часом дратував Медведчука своїм бізнесом зі звільнення заручників, який розгорнув разом з кураторами з СБУ. Через це СБУ під тиском Медведчука (через Адміністрацію Президента України) урешті-решт рік тому заборонила Рубану перетинати лінію розмежування з молодими й гордими «народними республіками».
4. Для придбання зброї з метою вчинення теракту в Києві немає ніякої потреби направляти через офіційний контрольно-пропускний пункт людину, якій СБУ заборонило перетин лінії розмежування з ЛНР/ДНР. А якби б Рубан, дійсно, мав би відношення до підготовки теракту, то він був би затриманий в останню чергу – після виявлення та затримання всіх осіб, причетних до злочину.

Насправді не СБУ було ініціатором «справи Рубана», а Головне управління розвідки Міноборони, оскільки в такий спосіб воєнні розвідники просто вирішили позбутись свого компаньйона по нелегальній торгівлі зброєю.

Чим займався Рубан, окрім переговорів зі звільнення заручників, вже секрету не становить завдяки тексту підозри, про яку йому було повідомлено 9 березня 2018 року. Зокрема, у підозрі сказано, що він провозив вогнепальну зброю, набої та вибухівку, які в подальшому зберігались у схованці, влаштованій на території військової частини А0553 за адресою м.Хмельницький, вул. Толстого, 4. Сам же ж Рубан у Щевченківському райсуді Києві при обранні йому запобіжного заходу стверджував, що перетинав контрольно-пропускний пункт на завдання військовослужбовця з позивним «Кедр»: «Операція, яка відбулась учора, була спланована офіцером «Кедр». Я виконував роль водія. Автомобіль, на якому я рухався, належить старшому офіцеру «Кедр». Я отримав його тільки для перетину кордону».

Сумніватись у словах Рубана не доводиться, оскільки «Кедр» - це майор Павло Балов з отого самого 8-ого окремого полку спеціального призначення Збройних Сил України, який дислокується в Хмельницькому як військова частина А0553 і який, насправді, перебуває в розпорядженні Головного управління розвідки Міністерства оборони України. Балов – повний кавалер Ордену Богдана Хмельницького, свої нагороди він отримав за виконання специфічних завдань на території Донецької та Луганської областей в 2014 – 2016 роках. Зокрема, саме йому приписують ліквідацію «Гіві» та «Мотороли». Але лихі язики стверджують, що, насправді, головною діяльністю Павла Олександровича є забезпечення кримінального бізнесу керівництва ГУР МО: торгівлі зброєю, транспортування нелегальних вантажів, охорони наркотиків, що прямують з Афганістану в Європу через Росію та Україну.

Напевно, найвідомішою операцією, яку приписують «Кедру», стала ліквідація 2 жовтня 2016 року на території ЛНР громадянина Росії Армена Багіряна на прізвисько «Багі», чий труп був потрібен керівництву ГУР МО для того, щоби на нього «повісити» розстріл під Щастям у вересні 2015 року зведеної мобільної групи на чолі з гласним позаштатним співробітником СБУ Андрієм Галущенком («Ендрю»). Ця група фіксувала факти нелегального перетину вантажів через лінію розмежування й сильно дошкуляла воєнним розвідникам, для яких «контрабанда» була – та, напевно, є й зараз – головним джерелом доходу.

У лютому 2016 про підозру в організації цього теракту військова прокуратура сил АТО повідомила двом бійцям 92-ї окремої механізованої бригади Павлу Долженку й Олександру Свідру, у травні 2016 року третім підозрюваним став командир роти Андрій Асосов. Але за кілька місяців по тому підозрювані вийшли на волю, натомість розстріл групи «Ендрю» був приписаний покійному «Багі», а провадження закрито через смерть підозрюваного.

Втім, є й інша точка зору, яка не раз озвучувалась, зокрема, військовими прокурорами – що, насправді, «Ендрю» був вбитий за вказівкою керівництва ГУР МО, оскільки він заважав українському військовому начальству заробляти на поставках наркотиків і нелегальних вантажів через лінію розмежування. Тож для фальсифікації матеріалів справи й довелось ліквідувати абсолютно сторонню людину з протилежного боку.

Чи, дійсно, «Багі» мав (чи не мав) відношення до розстрілу групи «Ендрю» наразі сказати важко. Але в тому, що цього «Багі» ліквідував саме «Кедр», ніхто не сумнівається. Ось, до речі, розповідь одного з підлеглих «Кедра» з отієї самої військової частини А0553, який був взятий у полон на території ЛНР і якого терористи-сепаратисти примусили розповісти на камеру про свою діяльність:

https://youtu.be/LTJZoo-0SeU

Ця непересічна людина – майор Балов – і завозила за допомогою Рубана вибухівку та вогнепальну зрою з непідконтрольної території, забезпечуючи Рубану безперешкодний перетин українського контрольно-пропускного пункту попри заборону СБУ. Але тепер начальники Балова вирішили позбутись компаньйона по кримінальному бізнесу, а заодно – виставити на загальне сміховисько голову СБУ.

На фотографії – майор Павло Балов з позивним «Кедр».

Кое-что реальное о тайной миссии генерала Рубана



На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини