Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік
Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік

Міський голова Житомира Сергій Сухомлин...

  • Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік
    Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік

    Міський голова Житомира Сергій Сухомлин...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

Новини
Геннадій Зубко: «Децентралізація створює в країні комфортний, безпечний європейський життєвий простір»

Геннадій Зубко: «Децентралізація створює в країні комфортний, безпечний європейський життєвий простір»

21-05-2018
Цими вихідними у Житомирі відзначали День Європи. З цієї нагоди до міста завітав Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко. Свято видалось насиченим і не обмежилось лише урочистими заходами. Мали місце робоча дискусія на тему: «Місто як простір розвитку та можливостей» та обговорення важливих для міста і держави питань у програмі "Відкрита студія" на місцевому телеканалі. Говорили про актуальне: програма "Доступне житло", нововведення та зміни до ДБНів і про Житомир - справжнє європейське місто! Але особливі емоції подарував усім фестиваль «Житомир багатонаціональний».

Європейський шлях розвитку відкрив для України вікно можливостей — можливостей для розвитку і зростання. Насамперед через впровадження європейських за своєю суттю реформ. Про це під час дискусії «Місто як простір розвитку та можливостей» заявив Віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко.

«Реформа децентралізації, яка впроваджується в Україні, є дуже європейською. І саме завдяки цій реформі, яка змінила систему менеджменту, надала повноваження, можливості і ресурси на місця, ми бачимо як змінюється життєвий простір міст і громад. Це розвиток інфраструктури, розвиток людей — навчання та реалізація, розвиток подій — духовності і культури, комфортний і безпечний життєвий простір», — наголосив Геннадій Зубко.

Також Віце-прем’єр-міністр наголосив на можливостях, які відкриває для громад децентралізація. Це фінанси, можливості лідерства, можливості контролювати процеси, можливості взяти відповідальність за майбутнє. І ними необхідно скористатися.

«Для людини головне – це комфортний і безпечний життєвий простір. Якщо створити такий прості у конкретно місті чи громаді, людина ніколи не полишить цей простір у пошуках кращого життя, заробітку чи майбутнього. Тож маємо об’єднуватись і робити спільно все можливе. Не боятись брати відповідальності за майбутнє і розвиток. Україна як ніколи потребує активних і небайдужих», — підкреслив Зубко.

Окремо Віце-прем’єр-міністр під час дискусії зупинився і на Житомирі, яке сьогодні є європейським і унікальним містом з точки зору кількості національностей, які проживали і проживають у місті. Це українці, євреї, поляки, німці, грузини, білоруси.

«Культурне різноманіття є справжнім багатством Житомирщини, яке визначає сучасний духовний світ області. Адже ми маємо унікальну нагоду пізнати коріння і традиції всіх народностей, виховувати наших дітей з огляду на національні традиції та історичну спадщину. І Житомир — це приклад лагідного, інтелектуального занурення в історію, культуру і життя народів, які століттями живуть в Україні поруч із українським. Саме в цьому проявляється європейський світогляд нашого місто. Житомир – європейське і творче місто!», — наголосив Геннадій Зубко.

Також участь у публічній дискусії «Місто як простір розвитку та можливостей» взяли мер міста Житомира Сергій Сухомлин, Надзвичайний і Повноважний Посол Словенії в Україні Наташа Прах, директор проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні» (Німецька урядова компанія GIZ) Матіас Брандт.

Крім того у Житомирі Геннадій Зубко долучився до урочистої ходи та фестивалю «Житомир багатонаціональний» в рамках заходів до Днів Європи.

19 травня товариства Житомирщини у національному вбранні пройшлися від майдану Соборного до вул. Михайлівської. Попереду ходи несли Державний Прапор України та прапори країн Європейського Союзу. Відкриваючи фестиваль, Геннадій Зубко зазначив: «Житомирщина – багатонаціональний регіон. Її культурний простір заплетений традиціями різних народів, які тут живуть, – українців, євреїв, поляків, німці, грузини, білоруси та ще і ще багато національностей… Знаю, що в нашій мультикультурності – унікальність і родзинка нашої громади».

Представники національних меншин Житомирщини влаштували культурно-мистецький фестиваль. Також на вулиці Михайлівській були розміщені локації, присвячені всім країнам Європи, інтерактивні майданчики та фотозони під назвою «Подорожуй Європою», де всі бажаючі могли сфотографуватися з «представниками» країн ЄС, одягнутими у національний одяг та авторські костюми. Для юних житомирян функціонувало «дитяче містечко» Children city з майстер-класами, інтерактивними іграми та пізнавальними акціями. День Європи житомиряни святкували родинами і всією громадою. Традиційно декілька пам’ятних фото зробив і Геннадій Зубко спільно із дружиною Людмилою та житомирянами.

«Україна і Європа торують спільний шлях - світоглядний, економічний, безпековий, культурний! Житомир у лідерах! Внутрішньо житомиряни завжди були європейцями. Тепер нам потрібно привести до європейського рівня інфраструктуру нашого міста. Для цього потрібно багато і наполегливо працювати разом», - такими словами завершив свою чергову зустріч із житомирською громадою Геннадій Зубко.

Геннадій Зубко: «Децентралізація створює в країні комфортний, безпечний європейський життєвий простір»

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини