Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
У центрі Житомира помер чоловік
У центрі Житомира помер чоловік

У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

Новини
Юрій Павленко: Президенту, уряду, депутатам, чиновникам на місцях слід усвідомити, що єдине джерело влади в Україні — народ

Юрій Павленко: Президенту, уряду, депутатам, чиновникам на місцях слід усвідомити, що єдине джерело влади в Україні — народ

16-07-2018
На цьому наголосив народний депутат України Юрій Павленко спілкуючись з журналістами у день прийняття у 1990 році Декларації про державний суверенітет України.

«28 років тому був прийнятий документ, який має надзвичайно важливе історичне значення та згодом став основою Акта проголошення незалежності України. На жаль, сьогодні основні положення Декларації про державний суверенітет України нівелюються, в тому числі найвищими органами влади», — зауважив політик.

У Декларації про суверенітет України наголошується, що «всі громадяни рівні перед законом, незалежно від походження, соціального і майнового стану, расової та національної належності, статі, освіти, політичних поглядів, релігійних переконань, роду і характеру занять». Земля, її надра, повітряний простір, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, весь економічний і науково-технічний потенціал, що створений на території України, є власністю її народу. Саме народ України є єдиним джерелом державної влади та надає повноваження органам державної влади.

«Натомість, ми спостерігаємо, як частішають випадки тиску на людей, громадських діячів, представників опозиційних владі політичних сил. Піддаються дискримінації національні меншини: особливу роль тут відіграє мовний фактор. Ганебним явищем для демократичної держави є тиск на свободу слова. А в Україні, ЗМІ, що не погодилися на владну цензуру, зазнають жорсткого переслідування. Злочини проти журналістів, зокрема вбивства Павла Шеремета та Олеся Бузини, які досі не розкриті, — це показовий приклад намагання окремої групи осіб «закрити рота» тим, хто ще має власну думку та керувати колективною свідомістю. Крім того, українцям не залишають навіть права на життя, адже щодня десятки людей стають жертвами війни на Донбасі. Діюча влада ж замість того, аби налагодити конструктивний діалог зі своїм головним опонентом — Росією та відновити мир в Україні, буквально продає країну Заходу. Співробітництво з МВФ не має жодного позитивного результату для вітчизняної економіки, підприємства закриваються, а люди зостаються без роботи. Все це продовжує продукувати бідність в Україні та поступово знищить цілу націю», — підкреслив народний депутат.

У Декларації про державний суверенітет прописані основні засади щодо державного суспільного ладу, статусу людини й громадянина, організації державної влади, якими повинна керуватися Україна й через 28 років після її прийняття, вважає Юрій Павленко.

«Дотримання Декларації про державний суверенітет, Конституції та усіх інших законодавчих актів, що визначають права, свободи та обов’язки кожного громадянина, незалежно від його соціального статусу, професії, місця проживання чи віросповідання, — це основна умова для розбудови й процвітання України. Президент, уряд, депутати, чиновники на місцях повинні нарешті усвідомити, що влада належить виключно народу. А на першому місці у списку інтересів стоять саме інтереси звичайних українців», — підсумував парламентарій.

Юрій Павленко: Президенту, уряду, депутатам, чиновникам на місцях слід усвідомити, що єдине джерело влади в Україні — народ


На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини