Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини
Комітет з питань соціальної політики підтримав проект Постанови авторства Юрія Павленка про звільнення Андрія Реви з посади міністра соціальної політики

Комітет з питань соціальної політики підтримав проект Постанови авторства Юрія Павленка про звільнення Андрія Реви з посади міністра соціальної політики

06-09-2018
Комітет Верховної Ради з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення на своєму засіданні у середу, 5 вересня, підтримав проект Постанови Верховної Ради «Про звільнення Реви А.О. з посади Міністра соціальної політики України». Даний проект Постанови було внесено народним депутатом від ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Юрієм Павленком ще у квітні 2017 року і пов'язаний із систематичним невиконанням Андрієм Ревою своїх службових обов’язків.

Юрій Павленко зазначає, що основні причини, які спонукали його внести дану Постанову — це порушення прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; порушення прав дітей, які постраждали внаслідок військових дій та збройного конфлікту; незадовільна діяльність міністерства в частині процесу децентралізації повноважень з питань дітей від райдержадміністрацій до ОТГ.

«За час, що минув з моменту подання мною проекту постанови, змінилася єдина позиція: в результаті численних зустрічей за участі громадських організацій, внесення змін до постанови Кабміну, моєї особистої участі у засіданні Кабміну вдалося принципово змінити порядок надання такого статусу дітям. Якщо за перший рік дії постанови статус "дитина, яка постраждала внаслідок військових дій та збройного конфлікту" отримали 8 дітей, то за чотири місяці після внесення змін, за поточною інформацією Мінсоцполітики, цей статус отримали 1400 дітей. Попри це, далеко не все ще зроблено, бо компроміс дається нелегко», — розповів парламентарій.

За його словами, дві інші вищезазначені проблеми зберігають свою актуальність. «Значно послабилася увага Міністерства до захисту прав дітей соціально вразливих категорій, а саме дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування. Всі негативні тенденції, про які йдеться в поданні, збережені. Крім того додалися ще й нові.

Зменшується і кількість сімей, які виховують дітей. За останні три роки кількість прийомних сімей зменшилась на понад 300 (на початок 2015 року — 4123 сім’ї, на початок 2018-го — 3677 сімей (мінус 12%). Зростання на 101 сім’ю дитячих будинків сімейного типу (ДБСТ) проблеми не вирішують. Вибуття дітей з прийомних сімей, ДБСТ майже зрівнялося з влаштуванням дітей (за три роки вибуло 3933 дитини, влаштовано – 4590 дітей). За 2017 рік влаштовано 1652 дитини, а вибуло 1436 дітей, з них понад 500 — раніше досягнення дитиною 18 років»,
— зазначив Юрій Павленко.

«Як наслідок численних помилок в роботі міністерства, зростає кількість дітей, які гинуть через недогляд батьків. У відповідь на мій запит Мінсоцполітики повідомило про жахливі обсяги смертності дітей у прийомних сім’ях, ДБСТ, під опікою. Із 42 випадків смерті дітей за останні півтора роки дві третини дітей загинули внаслідок суїцидів, вбивств, нещасних випадків. Це безпрецедентна статистика. Відповідного реагування з боку Міністерства немає», — наголосив опозиційний політик.

«Щодо децентралізації і передачі повноважень з питань дітей від райдержадміністрацій до ОТГ. Безграмотна діяльність міністерства призвела до того, що з майже 700 ОТГ перебрали на себе функції з питань дітей лише близько 50. Понад 1 млн дітей, які проживають на території ОТГ, не мають адекватних органів для захисту своїх прав», — підкреслив він.

«Очікую завершення перевірки, яку на мій запит проводить Рахункова палата, щодо вивчення законності витрачання коштів субвенції з Державного бюджету на придбання житла для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування у 2017 році. Отримаю — опублікую», — резюмував Юрій Павленко.
Міністерством соціальної політики також ігноруються питання пенсійного забезпечення, відновлення чорнобильських програм та повернення пільг людям, котрі постраждали в результаті аварії на ЧАЕС (в тому числі безкоштовне оздоровлення та харчування дітей).

Непрофесійність та бездіяльність відомства та його очільника особисто, у вирішенні нагальних проблем соціальної сфери, також були засвідчені під час виїзного засідання Комітету ВРУ з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення у Житомирі в липні поточного року. Результатом засідання стало рішення Комітету активізувати роботу у напрямку відновлення соціальної справедливість по відношенню до усіх категорій українців, особливо — найвразливіших та малозабезпечених. Одним з них таких кроків і є підтримка Постанови про звільнення Андрія Реви з посади Міністра соціальної політики.

Комітет з питань соціальної політики підтримав проект Постанови авторства Юрія Павленка про звільнення Андрія Реви з посади міністра соціальної політики

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини