Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік
Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік

Міський голова Житомира Сергій Сухомлин...

  • Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік
    Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік

    Міський голова Житомира Сергій Сухомлин...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

Новини
Юрій Павленко: «Палачем» для онкохворих дітей часто є не хвороба, а байдужа влада

Юрій Павленко: «Палачем» для онкохворих дітей часто є не хвороба, а байдужа влада

24-10-2018
На цьому наголосив народний депутат України від ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Юрій Павленко в програмі «44 хвилини» на «4-му Каналі».

На прохання ведучого, політик прокоментував пікет під стінами Міністерства охорони здоров’я, на якому родичі онкохворих вимагають грошей на лікування своїх рідних. Серед пікетувальників МОЗ можна побачити чимало батьків онкохворих дітей, життя яких залежить від того, як швидко і чи взагалі виділить держава гроші на їх лікування.

Юрій Павленко зазначив, що в розвинутих країнах у 90% випадків діти, у яких діагностували рак, за умови правильного та вчасного лікування мають шанс повністю видужати. Саме тому, будучи Уповноваженим Президента з прав дітей (2011-2014 рр.), парламентарій тісно спілкувався з фахівцями галузі, батьками та просто небайдужою громадою, за для напрацювання дієвого механізму підтримки та лікування українських онкохворих дітей.

«В результаті в 2011 році з держбюджету було виділено 45 млн грн на дитячу онкологію, а згодом ще 90 млн. Вже у 2012 році даний напрямок був профінансований на усі 100% від потреби — це близько 350 млн грн. Більше того, ми ще домоглися, аби у 2013 році певний відсоток від державної лотереї теж направлявся на дитячу онкологію: таким чином бюджет даного напрямку склав близько 500 млн грн. Цього абсолютно вистачало, аби батьки не оббивали пороги й не просили, а вчасно отримували гроші від держави на лікування своїх дітей», — розповів народний депутат.

Юрій Павленко також наголосив, що 100% фінансування державою лікування онкохворих дітей допомогло побороти корупційні схеми лікарень, аптек і органів місцевого самоврядування, які не соромилися заробляти на хворих. Крім того, Міністерство охорони здоров’я змінювали номенклатуру лікарських препаратів не лише під замовлення кожної конкретної лікарні, а й під особисті потреби кожної конкретної дитини. Це робилося швидко та занадто жорстко контролювалося. Однак, вже у 2014 році уряд Яценюка обмежив фінансування ряду дитячих програм, серед яких була й дитяча онкологія.

«Водночас, до 2014 року в Україні на 100% фінансувалося харчування та ліки для дітей з рідкісними хворобами. Сьогодні у цих дітей навіть відібрали право на безкоштовний проїзд. Міністерство охорони здоров’я на чолі з Уляною Супрун підміняє виконання своїх прямих щоденних обов’язків красивими розповідями про реформу, яка, насправді, робить медичну послугу дорожчою та майже недоступною для всіх звичайних громадян», — резюмував Юрій Павленко.

Юрій Павленко: «Палачем» для онкохворих дітей часто є не хвороба, а байдужа влада


На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини