Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Юрій ПАВЛЕНКО:Опозиційний Блок і Опозиційна Платформа – За Життя — це єдина команда

Юрій ПАВЛЕНКО:Опозиційний Блок і Опозиційна Платформа – За Життя — це єдина команда

04-06-2019
Вибори ПрезидентаУкраїни стали поразкою для режиму останніх п’яти років і, можливо, першим кроком до повного перезавантаження влади в державі.

Другий крок — дострокові парламентські вибори. Не виключено, що й з переобранням місцевих рад часу не гаятимуть. Щодо виборів до Верховної Ради України та сьогоднішніх реалій життя українців у той час, коли політики змагаються за мандати, редакція газети «Субота» поспілкувалася з Юрієм Павленко,народним депутатом України, головою Регіональної організації Опозиційної Платформи – За Життя у Житомирській області.


— Юрію Олексійовичу, 23 травня в «Урядовому кур’єрі» опублікували указ президента Володимира Зеленського про дострокове припинення повноважень Верховної Ради VIIIскликання та призначення позачергових виборів на 21 липня. Чи підтримуєте Ви таке рішення?

— Однозначно — так! Україні потрібно перезавантажити парламент і новий уряд, які врятують країну. Наголошу, одразу після оприлюднення результатів президентських виборів, Опозиційна Платформа – За Життя заявила про необхідність повного перезавантаження влади. Своїм волевиявленням, громадяни показали червону картку не лише Президенту Петру Порошенку, а й всьому його режиму, Кабінету Міністрів та залишкам його пропрезидентської парламентської коаліції. Адже усе, що було ними зроблено за п'ять років, — це бідність українських сімей, розкол і протистояння у суспільстві. Лише після кардинального оновлення влади в країні можливі докорінні зміни.

— Які плани на парламентські вибори має Опозиційна Платформа – За Життя?

— Країні потрібні відповідальний перед виборцями парламент і уряд народної довіри. Опозиційна Платформа – За Життямає гідного високопрофесійного кандидата на посаду Прем’єр-міністра і команду кваліфікованих управлінців. Президентські вибори показали, що виборці готові довірити Опозиційна Платформа – За Життязахист своїх інтересів і розвиток країни. Ми маємо намір створити потужну силу у Верховній Раді й реалізувати програму, з якою йшли на президентські вибори та підтверджуємо на парламентських. Це повернення миру, відновлення економіки, здолання соціальної та гуманітарної кризи. А найголовніше — досягнення стабільності у розвитку держави та суспільства.

— Перед кожним представником нового парламенту та уряду стоятимуть серйозні завдання — вимоги виборців, чергове не виконання яких вони вже навряд пробачать. Чи готова команда Опозиційна Платформа – За Життя до викликів сьогодення?

— Опозиційна Платформа – За Життяне зламалася від репресій, вистояла і не зрадила своїх виборців. Наша основна мета — повернути людей з фронту, закінчивши нарешті війну на Сході, і з-за кордону, створивши нові робочі місця з високою заробітною платою. Ми готові з перших днів включитися в роботу задля мирного врегулювання конфлікту на Донбасі. Ми зможемо забезпечити економічне зростання і захистити соціальні права українських громадян. У нас є напрацьований пакет законопроектів, спрямованих на поліпшення умов життя українських громадян. Це зниження тарифів, підвищення зарплат і пенсій, повернення пільг. Маємо стимулюючий пакет законів для розвитку промисловості та сільського господарства

— Мирне врегулюванні конфлікту на Донбасі, про яке вже довгий час говорить Ваша політична сила. Чи насправді це можливо?

— Останні п’ять років для припинення війни на сході України не вистачало політичної волі керівництва країни. Необхідно знайтирішення, яке б нарешті поставило крапку у цьому збройному конфлікті та повернуло людей і території. Водночас, дуже важливо правильно пояснити людям, за яким сценарієм досягаємо миру та бути впевненими, що суспільство погоджується з цим рішенням.

— Але окрім глобальних загальнодержавних проблем, кожного українця цікавлять свої особисті інтереси. Чи знають депутати Верховної Ради чим живе народ?

— Для представниківОпозиційної Платформи – За Життя, просте відкрите спілкування з людьми — це спосіб краще зрозуміти нагальні проблеми суспільства, вловити їх суть і вирішити. Під час останнього спілкування з жителями Житомирщини, я дійшов висновку, що громаду мало цікавить дострокове припинення повноважень парламенту. Розпочалися літні канікули й більшість батьків ламають голову над тим де і за який кошт оздоровити дітей. Як це питання вирішується у Житомирській області, мені розповіли опозиційні депутати обласної ради. Зокрема, про рядсуперечностей чинному законодавству в обласній програмі оздоровлення та відпочинку дітей на 2019-2020. Крім того, житомирськими обласними чиновниками було штучно звужено коло дитячих закладів оздоровлення і відпочинку за територіальним принципом і у 2019 році вперше не фінансуватиметься оздоровлення дітей за межами області.

Наразі, я готую звернення до відповідних органів щодо порушення законодавства з цих питань місцевими адміністраціями та виконкомами рад Житомирщини.«Амплітуда» порушень сягає максимального значення: від відсутності необхідних ліцензій у так званих «оздоровчих дитячих закладах», до невикористання системи PROZORRO у сфері надання та використання субвенцій, що загрожує фактично зривом оздоровчої кампанії. Можливо, дехто хоче гарно підзаробити, беручи з батьків гроші за «путівки». Я переконаний, що літні дитячі табори не повинні пустувати. І ще більше я переконаний в тому, що ніхто не має права грабіжницьки заробляти на оздоровленні дітей.

— Питання захисту прав дітей завжди в центрі Вашої уваги. Юрію Олексійовичу, що за останні роки змінилося у сфері державної дитячої політики?

— Протягом останніх п’яти років охорона дитинства та захист прав дитини в Україні не належали до загальнонаціональних пріоритетів. Майже кожного сесійного тижня приймалися законопроекти про додаткові повноваження органу опіки та піклування, а функціональна спроможність місцевих органів влади не посилюється. Україна повинна відпрацювати ефективну систему забезпечення, дотримання, захисту прав дитини, що відповідає стандартам життя дитини. Підсумки роботи Уряду у 2014-2018 роках переконливо підтверджують: основні показники благополуччя дитини — матеріальне забезпечення, здоров’я, навчання та розвиток, соціальний захист, а також захист від війни та насильств — різко погіршилися.

Я направив до центральних та місцевих органів виконавчої влади близько200 депутатських запитів і звернень з питань захисту прав дитини. Вони стосувалися проблем булінгу і домашнього насильства, захисту прийомних дітей від дискримінації, забезпечення та захисту прав дітей, які постраждали внаслідок збройного конфлікту… Відповіді, які надійшли на мої запити, свідчать лише про віртуальні успіхи влади. Настав час це виправити. Кожна дитина має відчувати себе у безпеці, а її право на сім’ю, охорону здоров’я, освіту та відпочинок повинні реалізовуватися державою у повній мірі.

Користуючись нагодою, Юрій Павленко привітав працівників ЗМІ з професійним святом. Свого часу Юрій Олексійович займався журналістською діяльністю, а наразі є членом Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики.

— Журналіст стоїть на сторожі правди і тому суспільство очікує від нього високого професіоналізмута вірності ідеалам справедливості. Водночас, держава зобов’язана гарантувати кожному працівнику ЗМІ безпеку і вільний доступ до інформації. Дорогі журналісти, щиросердно зичу вам невичерпного натхнення та творчих успіхів, здоров’я, щастя, миру та благополуччя!

Юрій ПАВЛЕНКО:Опозиційний Блок і Опозиційна Платформа – За Життя — це єдина команда


На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини