Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Новий Уряд – стара пісня? Обібрати мільйони людей?

Новий Уряд – стара пісня? Обібрати мільйони людей?

22-12-2019
Міністр інфраструктури Криклій обіцяє наступного року відновити в Україні обов'язковий техогляд приватного автотранспорту. Називає три причини: 1) зменшити кількість ДТП, 2) збільшити надходження до державного бюджету, 3) виконати вимоги Євросоюзу.

2009й рік. Так сталося, що саме я був ініціатором скасування техогляду для 11 млн українських водіїв – цієї фікції, коли кожні 2 роки водії тупо купували собі талони тіпа огляду, чіпляли їх на лобове скло, щоби показувати ДАІ, нібито їхня машина є "справною" протягом...наступних двох років) Корупція на цих схемах перевищувала 500 млн доларів щороку!

2011й рік. Техогляд був нарешті скасований. Попри верещання і залякування МВС, мовляв "дороги будуть всіяні трупами" (цитата міністра Луценка, він виступав за збереження техогляду).

При тому, що навіть за офіційною статистикою МВС, частка ДТП з причини "технічний стан автомобіля" не перевищувала 3 (три) відсотки, на порядок більше ДТП траплялися з інших причин – алкоголь, швидкість, куплені права, стан доріг.

При тому, що МВС прекрасно знало 1) про фіктивність техогляду і 2) про те, що навіть після чесного техогляду ніяка машина не буде гарантовано справною цілих два роки наперед, адже на наших дорогах її можна грохнути того ж дня

Тож перший аргумент міністра Криклія (зменшити кількість ДТП) – це фікція і неправда.

Другий аргумент міністра (збільшити державний бюджет) – вибачте, збільшити за рахунок водіїв? А може, Уряд якось інакше про бюджет подбає – не крастимете, для початку? А може, головного митника і митницю приведете в порядок? Лише там резерви десятками мільярдів вимірюються. А ви у водіїв вчепилися?

Третій аргумент міністра (вимоги ЄС) – але до чого тут мільйони наших водіїв, які їздять нашими дорогами? Якщо хтось їде машиною закордон і в країнах перебування є окремі вимоги щодо технічного стану авто, щодо страхування, щодо прав водія тощо – тоді той конкретний водій і його машина дійсно мають відповідати вимогам, і тоді та конкретна машина пройде перед зарубіжною поїздкою додатковий огляд, якщо він для виїзду закордон потрібен, це логічно. Але ж – не всі мільйони українських машин і не кожні два роки!

І ще, міністр Криклій запевняє, нібито корупційних схем після відновлення техогляду – більше не буде. Наче бачу) Будуть знову – і вселенський обман, і вселенські побори, і вселенська корупція. Готовий поспорити з міністром, на що завгодно.

Наостанок, а може, замість відновлення техогляду з його поборами і корупцією, профільний міністр краще попрацює над тим, заради чого його призначили і ми з Вами платимо йому і його структурам зарплату – над якістю українських доріг? Адже саме з цієї причини щороку гинуть тисячі і стають каліками десятки тисяч українців?!


Анатолій Гриценко


Новий Уряд – стара пісня? Обібрати мільйони людей?

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини