Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
У Житомирі почали продавати черемшу
У Житомирі почали продавати черемшу

На Житньому ринку у Житомирі...

  • У Житомирі почали продавати черемшу
    У Житомирі почали продавати черемшу

    На Житньому ринку у Житомирі...

  • Про складну ситуацію проживання переселенців у “червоній лікарні” Хорошева
    Про складну ситуацію проживання переселенців у “червоній лікарні” Хорошева

    Більшість з нас нещодавно бачила...

  • Помер Геннадій Москаль
    Помер Геннадій Москаль

    Він займав багато державних посад,...

  • У туалеті фан-зони на центральному стадіоні в Житомирі не встановили кабінки
    У туалеті фан-зони на центральному стадіоні в Житомирі не встановили кабінки

    Відкрили там також чудову фан-зону...

Новини
Що буде з майбутніми першокласниками житомирської гімназії №23?

Що буде з майбутніми першокласниками житомирської гімназії №23?

07-02-2020
Цієї осені стартує новий навчальний рік, але вже зараз батьки житомирських майбутніх першокласників починають записувати своїх дітей до шкіл.

Ні для кого не секрет, що дітей у Житомирі до школи попередньо треба записувати фактично вже з лютого (хоча офіційно запрошують до запису з квітня). Причина цього - переповненість класів (приблизно в більшості житомирських шкіл в класах навчаються від 30-ти до 40-ка дітей).

Ще однією причиною є бажання батьків з віддалених мікрорайонів записати своїх дітей до центральних шкіл міста. І хоча школи спочатку мають надати місця дітям з мікрорайону, який територіально належить до конкретної школи, а потім вже дітям з інших районів міста, насправді ж часто спрацьовує житомирське "кумівство", коли одразу записують і тих, і тих - через це ці ж класи потім і стають переповненими.

До сайту Житомир-Онлайн звернулися батьки дітей, які мають йти цього року до перших класів у житомирську гуманітарну гімназію №23 імені Михайла Очерета.

Що буде з майбутніми першокласниками житомирської гімназії №23?


Вони хвилюються, що через те, що наразі все ще невідома ситуація з приміщенням "молодшої школи", у якій під час уроку обвалилася зі стелі балка, і в якій з того часу через аварійність не можуть навчатися школярі - кількість перших класів у 23-й гімназії наступного навчального року може бути обмежена або набору до перших класів може взагалі не бути.

Більше того, Житомиром вже ходять різні чутки щодо ситуації, яка склалася навколо 23-ї гімназії.

Так, кажуть, що зараз є негласне розпорядження, що до перших класів 23-ї гімназії першочергово записуватимуть молодших братиків та сестричок дітей, які вже навчаються у гімназії та учнів житомирської міської школи хореографічного мистецтва "Сонечко" - незалежно від їх мікрорайону.

Ще кажуть, що міська влада не планує виділяти кошти ні на ремонт аварійної будівлі "молодшої школи" (якій вже більше 100 років), ні на будівництво нового корпусу школи. До речі, усі пам'ятають, що після інциденту з обваленням балки було створено декілька супер сучасних проектів майбутніх корпусів 23-ї гімназії, які мали втілити найближчим часом (на виготовлення проектно-кошторисної документації на будівництво корпусу гуманітарної гімназії №23 у Житомирі виділили 500 тис. грн з резервного фонду.). Рік назад нам обіцяли, що за два роки у Житомирі з’явиться новий сучасний корпус молодшої школи гімназії №23. Але, як ми бачимо, жодних будівництв ще не розпочато.

Що буде з майбутніми першокласниками житомирської гімназії №23?

Що буде з майбутніми першокласниками житомирської гімназії №23?


"Это предпроектные эскизы по реконструкции нового корпуса Житомирской гуманитарной гимназии №23, в которой будут учиться более 700 детей. Проектанты обещают закончить разработку ПСД до конца мая. После этого начнем строительные работы. Если все будет хорошо, то за два года мы планируем завершить строительство. Уже есть опыт, поэтому убежден, он будет не хуже, чем новый корпус гимназии №3, который открыли в сентябре 2018 года. А может и лучшим!", - пообіцяв майже рік назад Сергій Сухомлин на своїй сторінці у соцмережі.

Зараз у гімназії навчається більше 1800 дітей. Останній рік гімназія працює у дві зміни (до слова, раніше 23-тя гімназія працювала тільки в одну зміну та налічувала більше 2000 учнів).

Батьки майбутніх першокласників 23-ї гімназії у розпачі. Вони не знають, чому вірити і, можливо, як вони кажуть, їм вже варто думати про інші школи (класи яких теж переповнені).

23-тя гімназія була завжди гордістю міста та зразковим навчальним закладом, який випускав успішних та талановитих особистостей. Більш того, житомирська 23-тя гімназія входила до кращих шкіл України.

Дуже шкода, що керівництво міста зараз не хоче допомогти вирішити актуальні проблеми гімназії - через що страждають маленькі житомиряни та їх батьки. Адже вже пройшов рік з того часу, коли будівля "молодшої школи" гуманітарної гімназії №23 вийшла з ладу.

Сайт Житомир-Онлайн надіслав інформаційні запити до мера Житомира - Сергія Сухомлина, директору департаменту освіти житомирської міської ради - Валентину Арендарчуку з проханням прокоментувати та прояснити ситуацію, що склалася.
Джерело статті: Житомир-Онлайн

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини