Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Для трамваю правило «про 10 осіб» схоже на ідіотизм

Для трамваю правило «про 10 осіб» схоже на ідіотизм

18-03-2020
У Житомирі карантин поки що позначився двома несподіванками. По- перше, з приміських сіл після того, як скасували автобусні маршрути до Житомира, люди добиралися на роботу у будь-який спосіб. В основному на автомобілях сусідів, або ж будь-яким попутним транспортом. Дехто пересів на велосипед. Із Левкова, Глибочиці, Іванівки чи Тетерівки до Житомира на велосипеді добиратися неважко. Півгодини, а кому далі – все одно не більше години. Добре, що погода зараз тиха, сонячна і велосипедна їзда навіть корисна. Ну, а із Троянова, Вертикиївки , Кодні чи Дубовця до Житомира на «вєліку» діставатися важко. Тому транспортна проблема в умовах коронавірусного карантину залишається ледь не основною для людей із приміських міст, які діставалися до місця роботи на приміських автобусах та «маршрутках».

Натомість у самому обласному центрі громадський транспорт працює у досить цікавому режимі. Хтось там, «наверху» вирішив, що у вагоні трамваю чи тролейбуса, де зазвичай «сідають» від 30 до 40-ка пасажирів, тепер, в умовах карантину, одночасно може перебувати не більше десятка пасажирів. На практиці це означає, що на зупинці люди шикуються у чергу і прибулий трамвай чи тролейбус вустами кондуктора запрошує до салону конкретну кількість пасажирів. Насправді чекати громадського електротранспорту доводиться дуже довго. Наприклад, якщо на зупинці скупчились у чергу хоча б із десяток людей, то до трамваю може потрапити не більше двох-трьох осіб замість рівно такої ж кількості пасажирів, які «вже приїхали» і вийшли із салону. Таким чином, якщо раніше, наприклад, на дорогу із Польової до універмагу житомирянин витрачав 15-20 хвилин (це із часом на очікування вагону), то сьогодні такий точно маршрут можна здолати лише за 40-45 хвилин. Зрештою, може бути, що чекати у черзі доведеться навіть годину. Трохи кращі справи у маршрутному транспорті. «Маршруток» на порядок більше, аніж тролейбусів і трамваїв, а норми наповнення пасажирами салону автобусу ті ж самі – 10 осіб. Тому чекати «маршрутки» на центральних вулицях Житомира доводиться порівнянонедовго: якихось 8-10 хвилин.

Ось такі транспортні враження від запровадженого у Житомирі карантину в умовах пандемії коронавірусу. Звісно ж, житомирське ТТУ, дотримуючись норми про перебування у вагоні «не більше 10-ти», має чималі збитки. Вже у перший день дії норм карантину виручка у кондукторів ЖТТУ впала втричі. Але якщо комунальний транспорт розраховує на компенсації із міського бюджету, то «маршрутчики» не можуть розраховувати на подібні компенсації «від міста». І найперша, усім відома причина – відсутність у міському бюджеті достатніх коштів. Тому можна сміливо прогнозувати, що «маршрутки» у Житомирі довго не витримають «режиму карантину», бо їх господарі досить швидко ( всього за три-чотири дні) вирахують масштаби очікуваних збитків, яких їм ніхто не компенсує. А раз так, то «маршрутки» першими стануть на «прикол» і не тільки чекатимуть відміни карантину, але й почнуть у черговий раз говорити про підвищення ціни проїзду. Але то вже, як кажуть, інша історія.

Для трамваю правило «про 10 осіб» схоже на ідіотизм

Автор статті: Сидір Ковпак

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини