Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Олексій Ясюнецький: "Треба дати людям роботу і можливість заробітку"

Олексій Ясюнецький: "Треба дати людям роботу і можливість заробітку"

27-04-2020
Наша область, як і вся Україна, вже сьомий тиждень живе за суворими вимогами карантину, який запроваджений для протидії інфекції коронавірусу. Безперечно, карантин за нинішніх умов став ледь не єдиним заходом ефективного стримування небезпечної хвороби. Його запровадження диктувалося багатьма важливими і об’єктивними причинами, на які керівництво країни було просто змушене піти. Але сьогодні є очевидними й інші факти та явища, на які під час запровадження заходів карантину треба було обов’язково зважати. У першу чергу слід було подумати про те, яким чином в умовах жорсткого карантину зможе виживати малий та середній бізнес, який в основній своїй масі був позбавлений можливості діяти, працювати, виробляти, торгувати і т.ін. По суті, йшлося про тотальну зупинку величезного сегменту української економіки, у якому було зайнято до третини населення України. Вийшло так, що по завершенні семи тижнів карантину багато людей опинилися у скруті, а тисячі сімей лише на теренах нашої області сьогодні відчули подих реальних злиднів.

За таких умов саме сьогодні наша влада повинна зрозуміти, що одними лише суцільними заборонами чи кардинальними обмеженнями, вижити в умовах тривалої пандемії неможливо. Основою для нормалізації життя суспільства має стати економіка, виробництво і купівельна спроможність всього населення країни. І знову ж таки, йдеться найпершим чином про малих і середніх підприємців, про сімейний бізнес, про тих, хто повернувся до України (і зокрема до нас, на Житомирщину) з далеких «заробітчанських» мандрів, не має сталих джерел до існування, а тому приречений на цілковиту безвихідь.

Все це спонукає нас ще раз наполегливо звернутися , як до місцевої, так і центральної виконавчої влади із абсолютно резонною вимогою – дозволити бізнесу відновити свою діяльність, дати людям роботу і можливість заробітку. Тим паче, люди бачать, що за умов жорсткого карантину певні торгівельні підприємства, мережі супермаркетів працюють постійно. При цьому якраз і виникають чимало запитань про те, наскільки справедливою і взагалі можливою є ситуація, коли одні працюють, а інші – знаходяться у вимушеній та безоплатній відпустці? Коли маркет, куди набивається сотня покупців, працює і обслуговує людей, а звичайна майстерня із ремонту взуття чи перукарня, змушені сповідувати правила обов’язкової ізоляції. Такі правила і норми треба негайно міняти , або вдосконалювати, а підприємців, які вимушено опинилися в умовах двомісячної самоізоляції , держава і органи місцевого самоврядування мають негайно і всебічно підтримати. Це не тільки шлях до порятунку для значної кількості наших людей, але й запорука нашого подальшого розвитку.

Питання, як бачимо, дуже серйозні, бо насправді мова йде про шанси на порятунок вітчизняної економіки і держави України, як такої. У нас немає часу на дискусії. Настала пора виважених, професійно досконалих, однак сміливих та рішучих дій! І розпочинати все ж таки варто із відродження малого та середнього бізнесу, який зазвичай дає найкращі темпи та відчутне зростання виробництва. Який може і здатний стати локомотивом для всієї економіки нашої держави, забезпечивши роботою мільйони українців, що були вже розчарувалися у власному домі. Я закликаю владу, політиків, чиновників, від яких залежить прийняття важливих рішень, діяти адекватно, швидко і чесно! Лише так ми маємо шанси здолати кризу і врятувати Україну, як нашу державу і як наш рідний і спільний дім! Слава Україні!


Олексій Ясюнецький


Олексій Ясюнецький: "Треба дати людям роботу і можливість заробітку"

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини