Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Звільнення головного санітарного лікаря Житомирської області - нерозумна та ганебна розправа

Звільнення головного санітарного лікаря Житомирської області - нерозумна та ганебна розправа

07-05-2020
Ще вчора, 6 травня 2020-го року Житомиром пролетіла новина, яка одразу ж «потягнула» на рівень найбільшої сенсації. Житомирська міська влада обурилася з приводу затримок із проведенням аналізів у Житомирському лабораторному центрі. І не лише обурилася із такого приводу, але й зажадала звільнення головного санітарного лікаря Лабораторного центру Зиновія Парамонова.

Вже надвечір того ж дня до Житомира для з’ясування усіх обставин виниклої ситуації, що пов’язана із затримкою проведення аналізів на виявлення інфекції COVID-19 , прибув головний санітарний лікар України Віктор Ляшко. Звісно, підстав для задоволення в очільника санітарної служби України не було і перше, що він запропонував – написати заяву про звільнення з посади головного санітарного лікаря Житомирської області Зиновія Парамонова. Затим Віктор Ляшко мав тригодинну зустріч із колективом Житомирського лабораторного центру. Працівники цієї надважливої для Житомирщини установи були вкрай стривожені, розгублені, роздратовані і навіть пригнічені тим, що почули про свою роботу і про свого керівника упродовж 6 травня.

Звісно, для Зиновія Парамонова виявилося зовсім непросто зустрічати начальство із Києва, яке прибуло до Житомира із заздалегідь заготовленою вимогою звільнення головного санітарного лікаря Житомирщини. Вже сьогодні З.М.Парамонов відчув погіршення стану здоров’я і зараз перебуває на лікарняному. Водночас, за його словами, він готує відповідь на Листа головного санітарного лікаря України, який надійшов до Житомирського лабораторного центру сьогодні 7 травня. Віктор Ляшко вимагає надати пояснення, чому Житомирський лабораторний центр призупинив проведення аналізів на три дні.

Звільнення головного санітарного лікаря Житомирської області - нерозумна та ганебна розправа


Що відповість Зиновій Парамонов своєму безпосередньому керівництву?

Найпершим чином він змушений буде зазначити, що нинішні можливості Житомирського лабораторного центру досі використовувалися на повну потугу. До певного часу, поки не було спеціальної урядової вказівки додатково обстежувати кожні 5 днів медичний персонал, Житомирський лабораторний центр встигав опрацьовувати доправлений на аналізи матеріал швидко і оперативно. Однак вказівки щодо обов’язковості періодичних обстежень медичного персоналу, а також пацієнтів лікарень, які потрапляли на планові операції, серйозно збільшили навантаження на працівників Житомирського лабораторного центру. За словами Зиновія Парамонова, за таких обставин було негайно вжито термінових заходів для збільшення потужностей лабораторних досліджень. Зокрема у колективі обласної ветеринарної лабораторії для допомоги персоналу Житомирського лабораторного центру було мобілізовано двох фахівців. У лабораторії обласного діагностичного центру на прохання З.М.Парамонова також залучили фахівця. 7 травня 2020-го року у Житомирському лабораторному центрі розпочалося триденне навчання залучених для підсилення роботи центру фахівців. Адже сам по собі процес проведення аналізів на предмет виявлення інфекції коронавірусу вимагає відповідної специфічної підготовленості. Для того , щоб підготувати досвідченого і справного лаборанта відповідного профілю, потрібно щонайменше 20 днів. Варто зазначити, що згідно вжитих Зиновієм Парамоновим заходів, Житомирський обласний центр мав би суттєво покращити показники своєї роботи вже за тиждень після того, як до його роботи було залучене підкріплення із числа лаборантів інших лікарняних установ Житомирщини.

Варто зауважити, що можливості Житомирського лабораторного центру проводити відповідальні дослідження та аналізи достатньо скромніі. Лише два належним чином обладнані бокси можуть сьогодні бути базою для досліджень. Для обладнання нового лабораторного боксу щонайменше знадобляться 60-70 днів.

Хтось у такій ситуації може зауважити, чому, мовляв, керівник Житомирського лабораторного центру раніше не подбав про зміцнення матеріальної бази та збільшення штату кваліфікованого персоналу? Насправді санітарна служба Житомирщини ( як і в інших областях) упродовж останніх років лише скорочувалась, а до кінця 2020-го року, згідно реформи медицини та галузі охорони здоров’я, Житомирський лабораторний центр мав взагалі стати лише підрозділом Центру громадського здоров’я. І ось тепер, в умовах пандемії, виявилося , що потужностей Лабораторного центру почало не вистачати. І аби виправити ситуацію, не варто ламати ритмічну і злагоджену роботу колективу центру, який зумів зберегти свій кадровий кістяк і працює сьогодні на межі своїх можливостей. Навпаки, за появи труднощів у роботі Житомирського лабораторного центру, варто було б підставити його колективу і його керівнику плече підтримки. Натомість маємо спробу звільнення головного лікаря, яке виглядає не інакше, як розправа над досвідченим професіоналом і неабияким організатором, що неодноразово( упродовж десятиліть) переконливо доводив свою фахову майстерність. Сьогодні треба негайно з’ясувати усі обставини роботи Житомирського лабораторного центру і належним чином йому допомогти. Годі говорити про те, що шукати винного в особі головного лікаря центру Зиновія Парамонова – це, як мінімум, нерозумно, а якщо точніше – то й ганебно...



Автор статті: Сидір Ковпак

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини