Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини
12 кулінарних хитрощів, які варто запозичити у професійних кухарів

12 кулінарних хитрощів, які варто запозичити у професійних кухарів

29-05-2020
Деякі кулінарні хитрощі дійсно стануть у нагоді.

Замініть воду на бульйон

Це правило стосується будь-яких видів страв — від супів до м'ясних соусів. Якщо вам потрібна рідина для розведення, використовуйте не воду, а овочевий бульйон з насиченим, багатогранним смаком — з ним продукти звучатимуть по-новому.

Кожному десерту потрібна сіль...

Сіль необхідна не лише для того, щоб зробити їжу більш солоною. Це ще й потужний природний підсилювач смаку. Додайте у десерт щіпку солі — щоб розкрити рецептори і по-новому відчути смак звичних продуктів.

"Вельветуйте" м'ясо

Перед обсмаженням обваляйте шматочки м'яса у суміші яєчних білків і кукурудзяного крохмалю. Таке покриття допоможе зберегти усі соки всередині і попередить перегрів продукту — страва вийде дуже соковитою і ніжною.

Як зробити підливу густішою

Лише кілька чайних ложок гірчиці або арахісового масла здатні повністю перетворити підливу, зробивши її насиченою, густою і "глянсовою" на вигляд.

Додайте до кави корицю і сіль

Достатньо лише однієї щіпки солі, щоб позбавити натуральну каву від гіркоти. А щоб підсилити смак напою, розкривши його нові відтінки, додайте до кави корицю — лише зовсім трохи, на кінчику ножа.

Простий варіант яйця пашот

Якщо вам зовсім не вдається приготувати традиційне яйце пашот у каструлі з водою, скористайтесь невеликою хитрістю. Змастіть сковорідку олією і розбийте куряче яйце, намагаючись не пошкодити жовток (це дуже важливо!). Потримайте страву на повільному вогні до моменту, коли білок навколо жовтка отримає щільну текстуру. Потім налийте на яйце трохи води і накрийте посуд кришкою. Через кілька хвилин білок над жовтком "схопиться", при цьому сам жовток всередині залишиться рідким.

Панірувальні сухарі замість яєць

Під час приготування котлет кулінари часто додають у фарш курячі яйця — щоб страва не розвалювалася на сковороді. Білок дійсно з'єднує усі інгредієнти фаршу разом, але при цьому позбавляє м'ясо м'якості. Замініть яйця на панірувальні сухарі за прикладом професійних кухарів, і ваші котлети будуть дуже ніжними та соковитими.

Як домогтися апетитної скоринки на м'ясі

Під час обсмажування м'яса дотримуйтесь трьох "золотих" правил: спочатку шматочки необхідно підсушити паперовим рушником, потім добре посолити і лише після цього відправляти на розігріту сковороду.

Чому потрібно підігрівати тарілки

Існує вагома причина, з якої у ресторанах страви сервірують на теплих, а не холодних тарілках. Якщо посуд значно прохолодніший за їжу, вона швидко охолоне і втратить свій смак. За такий обід ви навряд чи захочете платити!

Як правильно розтопити шоколад

Під час розтоплювання шоколаду на вогні або на парі є ризик випадково його "перетримати". Щоб цього не сталося, скористайтеся простим кулінарним лайфхаком: розтопіть вершкове масло і залийте гарячою сумішшю поламану плитку або шоколадні пластівці. Розмішуйте масу, поки шоколад не стане рідким.

Додайте трохи кави у соус для спагеті

Ця порада може здатися вам дивною, але кава дійсно чудово поєднується з пастою і томатними соусами. Достатньо однієї щіпки порошку, щоб видалити зі страви зайву кислоту та надати їй приємний аромат і цікавий смак.

Використовуйте паприку. Багато паприки!

З усіх можливих спецій паприка найбільше заслуговує на вашу увагу. Так само як вино і лимонний сік, паприка здатна виправити ситуацію, коли страві "чогось не вистачає". Спробуйте поєднати її з різними продуктами, щоб знайти свій улюблений смак.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини