Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Пасинкування помідорів — коли, та як правильно це робити

Пасинкування помідорів — коли, та як правильно це робити

10-06-2020
У листкових пазухах, в період відростання головного стебла помідора, періодично, з’являються маленькі дітки-пасинки. Якщо їх вчасно не прибирати, то вони можуть розростись у густий ліс та забирати на себе всі корисні речовини. Помідорів буде мало, дрібного розміру, а погано провітрювані хащі швидко підхоплять фітофтороз, що призведе до неминучої загибелі всієї ділянки з томатами.

Пасинкування помідорів.

Це стосується сортів ідентермінантного типу зростання високорослі й напівтермінантного середнього типу, а низькорослі сорти, детермінантні, взагалі не потребують ніякого пасинкування, бо такий сорт помідорів має кущову форму зростання.

Щоб рослина ідентермінантного типу могла добре розвиватись, віддавати добрий врожай, який заявлений виробником, потрібно ретельно формувати її. Прибирати пасинки, видаляти сухе, пошкоджене та нижнє листя, яке торкається землі. Формують зазвичай цей тип помідорів в один стовбур, всі бокові пасинки прибирають. Квіткові китиці з’являються по всьому стовбуру до самого верху, практично до тих пір, аж поки верхівку вкінці літа потрібно буде прибрати, для того, щоб все, що нижче зав’язалось дозріло.

Також, для отримання більшого врожаю помідорів, формувати помідорний кущ можна в 2-3 стебла, при гарному догляді рослина зможе витягнути таку масу плодів.

Для цього, залишають, додатково 1 чи 2 пасинки, які розташовані під першою та другою квітковою китицею. Можна залишити пасинок той, що при глибокому зануренню частини стебла в землю, при висадці розсади в ґрунт, з’являється через деякий час. Зазвичай після приживання розсади помідорів, проводять високе обгортання помідорних кущів, це дасть змогу для утворення додаткових коренів у основного стебла та того, що зростає з пасинка поруч. Таких пасинків може бути декілька, їх також можна залишити, але не більше 1-2 штуки. Далі всі пасинки до самого верху рослини прибираються.

Сорти детермінантного та штамбового типу наростивши певну кількість квіткових китиць, перестають рости, а всю енергію витрачають на ріст та дозрівання помідорів. Дехто залишає такі кущі не пасинкованими, але зазвичай їх формують у 3-4 стебла.

Напівтермінантні, середньорослого типу помідори формують у два стебла.

Пасинкують помідори обриваючи пасинки руками чи вдягнувши гумові рукавички зістригають ножицями, які перед тим й після, занурюють у розчин марганцівки.

Коли видаляти пасинки.

Видаляти пасинки потрібно не менше одного разу на тиждень. Якщо регулярно пасинки видаляються, ще маленькими, рослина не зазнає серйозного стресу, всі ці операції для неї проходять безболісно.

Ще важливе зауваження, прибирати пасинки потрібно у сонячну погоду вранці, для того, щоб зрізи добре підсохли та зажили. Якщо трапилась похмура погода, тоді, щоб не підхопила рослина фітофтороз, зрізи присипають деревним попелом.

Пасинки на протязі всього вегетаційного періоду будуть з’являтися постійно. Всі крім тих, що сформували на початку зростання рослини, нещадно прибирають.

Листя помідорів росте вниз, воно весь час тягнеться до землі, ризикуючи захопити з землі інфекцію чи грибок. Тому, все нижнє, яке близько або може торкатися землі, бажано видалити.

Коли нижня чи будь-яка наступна китиця починає дозрівати та набиратися потрібного забарвлення, необхідно зірвати над китицею все листя, щоб дати більше сонця для дозрівання. Якщо прибирати у тиждень пару листків, рослина не зазнає великого стресу.

Листя можна зрізати ножицями чи виламати руками, робити це потрібно вбік, бо можна разом з листком відірвати частину стовбура.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини