Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини
Лікар розповів, чому краще збивати температуру з перших днів COVID

Лікар розповів, чому краще збивати температуру з перших днів COVID

03-04-2021
При коронавірусі бажано збивати температуру з перших днів зараження, не чекаючи на появу інших симптомів, у тому числі зникнення нюху. В іншому випадку перебіг хвороби може стати важчим.

Про це розповів доктор, радник міського голови Львова з медичних питань Тарас Жиравецький в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера".

Медик зазначив, що підвищення температури у пацієнта є основним симптомом зараження. Він радить здати тест на COVID-19 (ПЛР або антиген), якщо градусник покаже 37.2 або 37.5. Якщо результат буде позитивним і вірус підтвердиться, слід починати збивати температуру.

"Моя позиція така, що бажано при коронавірусі знижувати температуру навіть з перших днів. Це дасть можливість організму легше увійти в період 7-8 дня, коли йде такий переломний період, коли в нашому організмі може приєднатися бактерійна інфекція. І ця бактерійна інфекція часто потребує все-таки прийому антибактерійних препаратів", - пояснив Жиравецький.

У цьому контексті він закликав розділяти коронавірус - тобто вірус, який викликає певні запальні зміни в організмі, і COVID-19 - який є захворюванням, що виникає в результаті тих змін, які викликав вірус.

"І сам COVID-19 ми лікуємо антибактеріальними препаратами, антикоагулянтами (препаратами для розрідження крові), і лікуємо стероїдними гормонами - це базові препарати, які в принципі у світі використовуються при COVID", - розповів доктор.

Також він прокоментував рекомендації інших медиків про те, що збивати температуру при коронавірусі не потрібно, і розповів про власний досвід, свою сім'ю і близьких, які перехворіли.

"Ті пацієнти, які не збивали температуру, вони мали важчий перебіг захворювання. Пам'ятайте, що при COVID-19 дуже добре працюють наші антитіла, які часто сьогодні усі міряють. Саме антитіла знищують вірус, і роблять це без температури, або без великої температури. І вони починають вироблятися з 7-8 дня захворювання, і до 14-го дня практично знищують вірус", - зазначив лікар.

Він додав, що тому повторний ПЛР-тест потім робити не обов'язково, і з 14-го дня після появи симптомів "ми вважаємося вже не заразними, і можемо спокійно виходити з ізоляції".

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини