Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік
Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік

Міський голова Житомира Сергій Сухомлин...

  • Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік
    Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік

    Міський голова Житомира Сергій Сухомлин...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

Новини
Розмитнення "євроблях" за новими правилами: що чекає автовласників

Розмитнення "євроблях" за новими правилами: що чекає автовласників

10-04-2021
Закон про розмитнення "євроблях" Верховна Рада України прийняла за основу ще в кінці лютого. Але його відправили в комітети з питань податкової та митної політики для усунення невідповідностей і підготовки до другого читання.

Які зміни були внесені у законопроєкт № 4643-д та № 4644-р, розповіли в "Інституті досліджень авторинку".

У цілому суть всіх законопроєктів не змінилася, і вони будуть стосуватися тільки тих "євроблях", які вже були ввезені в Україну. Однак депутати внесли ряд суттєвих поправок.

Які поправки внесли

Тільки ввезені "євробляхи" – на автомобілі, які будуть ввозитися в Україну в період дії закону, знижки поширюватися не будуть.

Правила будуть діяти тільки 180 днів – додатково ще 3 місяці зможуть отримати військові, які перебувають у зоні бойових дій на Сході України. Після зазначеного терміну – великі штрафи для всіх.

Пільгові умови будуть поширюватися тільки на легкові авто та вантажні автомобілі масою до 3,5 тонни.

Мінімальний екологічний стандарт Євро-2 – легкові автомобілі, які не відповідають цьому стандарту розмитнити буде неможливо. Є додаткове обмеження по вантажівкам – закон про першій реєстрації авто вимагає екологічний стандарт Євро-5. Тобто, розмитнити можна буде тільки вантажні транспортні засоби з 2010 року випуску.

Для пільгового розмитнення доведеться заплатити "добровільний" внесок у розмірі 8500 гривень. Або ж при тих же 8500 гривень можна буде вивезти автомобіль за межі України, якщо розмитнити авто не буде сенсу. Це дозволить уникнути великих штрафів.

Вартість розмитнення буде залежати від віку авто і його об'єму двигуна – чим старше авто і чим більше об'єм двигуна, тим дорожчим буде його розмитнення. У середньому доведеться заплатити від 1000 до 3000 доларів.

Що ще змінилося

Оформити за спрощеним порядком та пільговим тарифом пропонують автомобілі з іноземною реєстрацією, які були ввезені в режимі транзиту і перебували на території України до 31 грудня 2020 року. Якщо авто було за межами країни станом на 31 грудня 2020 року, то під "акцію" не потрапляє.

Експерти кажуть, що з одного боку це передбачає захист від ввезення авто, які раніше перетинали кордон в туристичних цілях. З іншого боку – не враховані інтереси тих, хто під загрозою величезних штрафів вивіз свої "євробляхи" за кордон.

Нові правила розмитнення почнуть діяти через місяць після опублікування документа – за цей час власники машин з іноземною реєстрацією зможуть підготувати необхідні документи та зняти авто з обліку за кордоном і пройти сертифікацію.

Під новий закон не будуть потрапляти автомобілі до 5 років – дослідження ринку показали, що вартість розмитнення авто до 5 років становила 37,7% від вартості, старше 5 років – 84,2%.

Для учасників військових дій на Сході України закон буде діяти 270 днів – але тільки для тих, хто протягом дії закону знаходиться в зоні бойових дій понад 90 днів. Для всіх інших період складе 180 днів.

Тимчасового порядку розмитнення не буде.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини