Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
У центрі Житомира помер чоловік
У центрі Житомира помер чоловік

У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

Новини
Фейки про «українську зброю» в Білорусі

Фейки про «українську зброю» в Білорусі

15-07-2021
Президент Білорусі Олександр Лукашенко оголосив рішення про закриття кордону з Україною через надходження значної кількості засобів ураження (зброя, вибухівка) білоруській опозиції саме з території нашої держави. КДБ РБ активно «розкривало» злочини, скоєні, за твердженням спецслужбівців, саме з «українською зброєю», неодноразово знаходило «українську зброю» в схронах без встановлення осіб, які ці схрони зробили. Але ж постає питання, чому ж ця зброя, якщо вона дійсно постачалася з України, не була зупинена прикордонниками, митниками, врешті не була своєчасно виявлена КДБ РБ, який так «вправно» знаходить «вбивць Президента», «заколотників», «державних зрадників» та інших «ворогів держави».

Відповідь на ці питання лежить на поверхні: зброю через українсько-білоруський кордон завозять …. самі КаДеБісти, згодом намагаючись переконати громадян РБ в «українському походженні зброї та вибухівки».

Згадаймо, наприклад, спробу феєричного прориву через державний кордон РБ з боку України джипу зі зброєю, напередодні Дня Волі 20 березня 2017 року (відео, поширене державними каналами https://www.youtube.com/watch?v=yY8lnsDyPDM). Кримінальна справа була відкрита Слідчим Комітетом Білорусі за статтею 333-1, ч.2 (незаконне переміщення через кордлон вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухових речовин і т.д. За нею передбачене покарання від 5 до 10 років позбавлення волі. Фігуранти – двоє невстановлених осіб і громадянин «Н.» - уродженець м.Мінськ, особа якого була відома, однак місцезнаходження – не встановлене. А тут найцікавіше – затримали двох осіб, але не змогли встановити їхні установчі дані. Дізналися про третього (або знали про нього завчасно), однак не змогли знайти.

Порівняйте, з якою оперативністю зараз встановлюють осіб, які ставлять «дізлайки» режиму Лукашенка, дозволяють собі анонімні образи правоохоронцям, суддям, прокурорам. Є про що замислитися: а, чи хотіли встановити і покарати осіб, які нахабно везли зброю в Білорусь, прориваючись через контрольний пункт пропуску?

Далі – ще більше дивних збігів: кордон намагалася перетнути група осіб на джипі «Гранд Чероки» з державним номером РБ «6112 МТ-7». Цей номер, згідно баз даних ДАІ Білорусі, завчасно був знятий з реєстрації. Всі ми розуміємо, чи могла бути такі номери бути у «осіб, яких затримали, але так і не змогли встановити».

Відповідь на це питання отримати легше, якщо згадати спростування Україною інформації білоруських силовиків: даний джип заїхав в Білорусь не з української території. Якщо відкинути версію про інопланетян, то ситуація стає зрозумілою. Спробуємо схематично відновити хронологію «спецоперації КДБ РБ»: готуючись до провокації знайшли «євробляху», почепили на неї неіснуючий державний реєстраційний номер, самі виїхали на нейтральну територію, самі розвернулися, самі проривалися через кордон, самі провели затримання.

Продовжимо. Особи затриманих досі не встановлені (згадуємо швидкість встановлення анонімних блогерів і користувачів соцмереж), де вони зараз – невідомо. В машині виявили багато предметів, візуально схожих, за задумом провокаторів, на вибухівку (на справді купа бутафорії і муляжів), а також 6 гранат і пістолет ТТ. Це було зроблено для того, аби всі присутні співробітники Прикордонного і Слідчого комітетів повірили в те, що побачили.

Одразу після реєстрації кримінальної справи воно було витребуване і передане для подальшого розслідування – КДБ по Гомельській області, хоча дана стаття Кримінального Кодексу і не є виключною підслідністю КДБ. Там воно через 2 місяці «посиленого розслідування» було припинене.

Невстановлені особи так і не були встановлені. За спробу прорив кордону зі зброєю, а так само за їх зберігання НІХТО не був покараний. Взагалі НІХТО. Ані на кордоні, ані в КДБ, ані будь-де ще.

Пам’ятаймо, що в Раді Безпеки Білорусі за КДБ і прикордонників відповідає заступник секретаря Арчаков, якого інакше, як «генерал-редактор», не називають.

В 2021 році КДБ під кураторством Арчакова зняло фільм про терориста Автуховича, який використовував такий самий «український тротил». Але можливо спочатку дочекаємося відповіді про фейк з 2017 року?

До речі, коментарі під постановочним відео з проривом джипу через кордон відключені…

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини