Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
У центрі Житомира помер чоловік
У центрі Житомира помер чоловік

У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

Новини
Як зробити безоплатне КТ та для чого воно взагалі: пояснення МОЗ

Як зробити безоплатне КТ та для чого воно взагалі: пояснення МОЗ

19-10-2021
Комп’ютерну томографію (КТ) призначають для визначення стану органів грудної клітини пацієнта. Мовиться про ситуації, коли неможливо провести ПЛР-тест на COVID-19, або ж у людини є дихальна недостатність чи супутні патології.

Також КТ призначають, зважаючи на важкий стан пацієнта (навіть якщо ПЛР-тест показує негативний результат). У МОЗ пояснили, як отримати та скористатись направленням на безкоштовну комп’ютерну томографію.

Рішення про видання чи не видання направлення повинен вирішувати лікар, опираючись на загальний стан пацієнта, наявність дихальної недостатності, показник сатурації (насиченості крові киснем) та температуру тіла.

Як зробити безоплатне КТ:

Пацієнт має звернутись до свого сімейного або особистого лікаря за медичною допомогою. Якщо він побачить таку потребу, то випише пацієнту е-направлення на обстеження. У направленні, яке можна отримати на телефон, вказується лише код послуги та інформація про заклад і лікаря, який і створив це направлення.

Далі пацієнт обирає медичний заклад, який надає амбулаторну допомогу за контрактом з НСЗУ. Лікарня чи поліклініка повинна надавати послуги за пакетом “Профілактика, діагностика, спостереження, лікування та реабілітація пацієнтів в амбулаторних умовах”. Знайти необхідну лікарню можна на дашборді НСЗУ або зателефонувати до контакт-центру НСЗУ 16-77.

Після цього пацієнт має зателефонувати до відповідної поліклініки та уточнити, чи має медичний заклад апарат для проведення КТ (томограф) та лікаря, який його може зробити. Якщо так, тоді потрібно записатися на обстеження та прийти у визначений час.

У МОЗ також уточнили, що якщо людина перебуває у лікарні на стаціонарі, то всі необхідні обстеження входять до відповідного пакету послуг та проводяться одразу в тій лікарні, куди її госпіталізували. Для надання відповідної допомоги лікарня має все необхідне.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини