Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
У центрі Житомира помер чоловік
У центрі Житомира помер чоловік

У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

Новини
Співробітниця Приватбанку "зливала" персональні дані VIP-клієнтів: названо розцінки

Співробітниця Приватбанку "зливала" персональні дані VIP-клієнтів: названо розцінки

21-11-2021
У Києві засудили чоловіка, який у соцмережах продавав дані українців із баз держустанов, "Нової пошти" й ПриватБанку. Зокрема, інформацію деяких VIP-клієнтів згаданої фінустанови йому за грошову винагороду зливала її співробітниця.

Як повідомляє "Судовий репортер", вирок зловмиснику виніс Голосіївський суд столиці. Він розкаявся у вчинку й здав свою спільницю, також назвавши розцінки на "злив" даних.

Відомо, що у січні цього року чоловік розмістив у Telegram оголошення про продаж баз даних Національної поліції, Державної фіскальної служби, Головного сервісного центру МВС України, Державної міграційної служби України, Державної прикордонної служби України, ПАТ КБ "ПриватБанк", ТОВ "Нової пошти".

Зокрема, для того, щоб отримати ці дані, обвинувачений через спільного знайомого сконтактував із заступником керівника відділення з обслуговування індивідуальних VIP клієнтів ПриватБанку. Чоловік запропонував співробітниці банку за грошову винагороду копіювати інформацію про клієнтів та передавати йому.

Протягом січня-лютого жінка сфотографувала та передала дані про 15 клієнтів банку: ПІБ клієнта, дата та місце народження, місце реєстрації та додаткові адреси, номер телефону зв'язку клієнта, копії документів, паспортні дані, історія обслуговування клієнта, інформація про фінансовий стан клієнта, рух коштів та контрагенти.

За цей період співробітниця банку отримала за свої послуги 26 550 гривень.

Вона ж познайомила зловмисника з керівником управління з банківської безпеки РП ГО АТ КБ "ПриватБанк", якому обвинувачений також зробив пропозицію про "злив" даних клієнтів банку.

Чоловік запропонував на постійній основі платити йому за: анкету клієнта банку – 300 гривень, витяг з банківського рахунку – 600 гривень, сканування копій документів – 400 гривень.

"Однак цей працівник банку вже був залучений правоохоронними органами до конфіденційної співпраці та прийняв пропозицію, щоб задокументувати злочинця",
- йдеться у повідомленні.

Чоловіка та причетних до справи осіб затримали.

Під час судового засідання обвинувачений у всьому зізнався та розкаявся. Підсудний підтвердив, що з товаришами створив аккаунт та розмістив оголошення про продаж інформації, після чого звернувся до співробітниці банку, щоб вона копіювала таку інформацію із системи. Потім ця жінка познайомила їх з іншим працівником, який здав його правоохоронцям.

Обвинуваченого засудили до 4 років позбавлення волі зі штрафом у 2 550 гривень. Водночас чоловіка звільнили від тюремного покарання із випробувальним терміном 1 рік.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини