Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Кожному Президенту потрібен свій Гетьманцев

Кожному Президенту потрібен свій Гетьманцев

17-05-2022
На жаль, війна не відучила голову податкового комітету ВРУ Данила Гетьманцев від шкідливих дурниць в економіці і він розпочав "стариє пєсні о главном". У відповідь на це виникла ініціатива зі збору підписів за відставку фіскала-депутата з посади голови комітету. Підтримую і внизу скину посилання на підпис.

Але Гетьманцев це більше не про людину, а про посаду. Хоча в нашому випадку людина Гетьманцев обійняв посаду "гетьманцев". Наприклад, попередниця Данила Ніна Южаніна була своїм "гетьманцевим" для Петра Олексійовича. Її риторика, її діяльність один в один співпадали зі своїм наступником: була за фіскалізацію та РРО; проти ФОПів; проти ІТ, яких мріяла перевести на загальну форму оподаткування; була проти доступного розмитнення вживаних авто тощо.

Ці двоє та інші - азаровщина. Ідея якого - збільшення перерозподілу ВВП державою, фіскалізація, збільшення податків, щоб зросла ресурсна база для правлячої верхівки, яка за рахунок її може особисто збагачуватися та утримувати владу.

Гетьманцев поступово реалізовує цю ідеологію на практиці. Єдине, що йому заважає - активне громадянське суспільство, бізнес-середовище.

Цей лист до Зеленського - один із інструментів цієї протидії. але є одна прикра деталь. Серед підписантів є достатньо людей, які далекі від ідей економічної свободи. Ну, тобто на словах, вони ніби і не проти, проте з деякими "але": створення індустріальних парків; підтримка бізнесу через дотації та субсидії;

створення штучних бар'єрів для конкуренції під соусом "захист українського виробника"; збільшення державних витрат (а не скорочення ролі перерозподілу ВВП державою) тощо.

В цій боротьбі за економічну свободу важливо концентрувати увагу саме на принципах вільної економіки, економічної свободи, а не стільки на персоні Данила Гетьманцева. Він виконує технічну функцію громовідводу від "того-хто-не-втік " по принципу "царь - хороший, боярє - плохіє".

Не проблема замінити Данила Гетьманцева на більш лайтову версію Данила Гетьманцева - без бекграунду з Сівковичем, без репостів Бужанського та одіозних заяв про нацизм і Український інститут національної пам'яті.

Гетьманцев піде, але хворі і небезпечні ідеї, які він реалізовує, досі притаманні як будь-якій українській владі так і суспільству, що час від часу бажає патерналізму.

UPD: мої претензії до Южаніної по ПнВК були помилкові. визна.


Микола Малуха

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини