Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини
Кому потрібен поліс ОСЦПВ та як його обрати?

Кому потрібен поліс ОСЦПВ та як його обрати?

04-07-2022

У нашій країні існує обов’язкова вимога для всіх водіїв, які вирушають у дорогу, — кожен повинен мати страховий поліс ОСЦПВ. Така категоричність пов’язана з тим, що так держава намагається захистити права усіх своїх громадян. Як працює така турбота? Давайте розбиратися.





У чому суть страхування Автоцивілки



Уявімо ситуацію, коли автомобіль потрапляє в аварію і значно пошкоджується. У такому випадку починають з’ясовувати, хто винний у ДТП. Далі всі знають, що винуватець аварії має сплатити кошти постраждалим на ремонт авто. А тепер припустимо, що винувата особа не має достатньо коштів на своєму рахунку і не може відшкодувати збитки. Саме в таких випадках на захист і постраждалої сторони і самого винуватця аварії «приходить» система страхування.



Якщо станеться ДТП і власник автоцивілки буде визнаний його винуватцем, усю компенсацію як на покриття матеріальних збитків, так і на відновлення здоров’я (у разі потреби) буде виплачувати не він, а його страхова компанія. Раніше у таких випадках починалися тривалі судові процеси, потерпілі роками не могли отримати виплат. Після того, як страхування автомобіля за ОСЦПВ стало законодавчо обов’язковим, потерпілі стали набагато швидше отримувати виплати, бо страхові компанії більш фінансово спроможні, ніж окремі громадяни.



Таким чином, відповідь очевидна — обов’язкове страхування відповідальності потрібно кожному водію, без винятків.



fyDasAHzmONiwXq-l03S6A5uCFiqyiZ36er_t-b05DZup15QOm_BsY3czksEJ0BC9NLAHbvk8BkEjYnYFihj0M8Kmbs1SzwhXBQYCVzgRPMGi-hUMm01j6ZK0CYLzlD7CZfVsE_s6KnY0FLHbRLucA



Як обрати поліс автоцивілки



Якщо раніше для того, щоби придбати поліс ОСЦПВ слід було відвідати офіс страхової, то зараз це можна зробити з будь-якого місця. Для цього слід відвідати сайт обраної страхової компанії та придбати поліс, заповнивши дані про автівку та про себе. Після цього треба оплатити поліс та отримати його в електронному вигляді на свою адресу. Е-поліс має точно таку ж юридичну силу, як і паперовий. У той же час його важко загубити, він завжди буде під рукою. А якщо є питання, - заповнити спеціальну анкету для зворотнього зв'язку .



Обираючи варіант страховки, варто звернути увагу на максимальний розмір страхової компенсації. На сьогодні держава встановила такі ліміти до виплат — до 160 тис. на компенсацію матеріальних збитків на одного потерпілого та до 320 тис. на відшкодування втрат, завданих життю та здоров’ю кожного потерпілого (ці ліміти стають чинними з 01.07.2022 р.).



Справа у тому, що правила розрахунку цієї компенсації також прописані в законі. Тому кількість грошей, які реально отримає на руки постраждала у ДТП людина, може виявитися меншою, ніж сума, потрібна на ремонт авто. Тоді власнику поліса доведеться доплачувати з власної кишені. Саме тому провідні страхові компанії, наприклад, УНІКА, пропонують своїм клієнтам збільшити розмір цих виплат. Враховуючи вартість сучасних автомобілів, слід зазначити, що ця пропозиція дуже доречна. Клієнти цієї компанії можуть збільшити розмір компенсації по майну на 250, 550 або 950 тис. грн, а по життю і здоров’ю — на 50 тис. грн. Як бачимо, це вже зовсім інші суми, що дозволяє не хвилюватися за своє фінансове становище у майбутньому.



На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини