Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік
Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік

Міський голова Житомира Сергій Сухомлин...

  • Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік
    Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік

    Міський голова Житомира Сергій Сухомлин...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

Новини
Є надія, що війна може закінчитися до Різдва

Є надія, що війна може закінчитися до Різдва

08-10-2022
Видання The Times наводить слова висопосадовця британського уряду, який вважає, що російські окупанти будуть витіснені з Донбасу на територію РФ до кінця року, якщо прогрес українських військ на полі бою продовжиться.

Однак журналісти слушно зауважили, що за стрімкі успіхи, ймовірно, доведеться заплатити величезними втратами. Саме тому в Україні надають перевагу повільнішому, але водночас більш тактичному підходу, який дозволяє зберегти життя особового складу.

The Times пояснює, що відповідна думка західних політиків ґрунтується не на даних розвідки, а на досягненнях ЗСУ під час контрнаступальних операцій.

Своєю чергою колишній командувач силами США в Європі Бен Ходжес заявив, що немає жодних сумнівів у руйнуванні російських ліній оборони.

"Виходячи з усього того, що ми бачимо, є відчуття колапсу, принаймні на Донбасі, і я вірю, що до кінця року росіяни будуть витіснені за лінію 23 лютого. Це армія, яка зазнала поразки", - сказав генерал.

Водночас він підкреслив, що після звільнення Херсона українські захисники просунуться далі на південь і підійдуть до Криму.

Після цього ЗСУ зможуть розгорнути ракетні системи залпового вогню великої дальності, надані їм англійцями та американцями, що можуть вражати цілі на відстані до 80 кілометрів.

"Якщо вони це зроблять, то, відверто кажучи, окупанти в Криму потрапляють у пастку", - додав Ходжес.

Есперти підходять до прогнозів обережніше. Політолог Маттіа Неллес переконаний, що ідея закінчення війни до кінця грудня є "неможливою". Адже, за його словами, росіяни все ще мають багато військ і зброї в Херсоні.

Схожу думку має і науковий співробітник Міжнародного інституту стратегічних досліджень Франц-Штефан Гаді, який зазначив, що жодна зі сторін не вичерпала своїх військових можливостей та працює над створенням більш вигідних тактичних і стратегічних позицій, щоб продовжити бойові дії у 2023 році.

"Температура вдарить на полі бою, солдатам стане важче діяти і їхня здатність проводити наступальні операції буде обмежена", - аргументував есперт.

Гаді також припустив, що попри ініціативу України поточні контрнаступальні операції завершаться найближчими тижнями, бо ЗСУ далі зіткнуться з нестачею боєприпасів.

"Для України це гонка з часом, щоб звільнити якомога більше території до настання зими", - підсумував науковий співробітник Міжнародного інституту стратегічних досліджень.

За матеріалами censor.net.

Є надія, що війна може закінчитися до Різдва

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини