Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
У центрі Житомира помер чоловік
У центрі Житомира помер чоловік

У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

Новини
НАБУ та САП затримали Кауфмана та Грановського - одних з найбільших спонсорів Слуги народу та "смотрящих" по Одесі від Офісу президента

НАБУ та САП затримали Кауфмана та Грановського - одних з найбільших спонсорів Слуги народу та "смотрящих" по Одесі від Офісу президента

06-12-2022
Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована Антикорупційна прокуратура 5 грудня затримали "сірих кардиналів" української влади, за даними багатьох джерел - Бориса Кауфмана та Олександра Грановського (Боруховича).

(Уточнюю, затриманий - Олександр Геннадійович Грановський був народним депутатом від медведчуківськоі партії СДПУ(о) у 2002-2006 роках).

Цитую повідомлення НАБУ:

"Слідство встановило, що восени 2021 року, після викриття детективами НАБУ та прокурорами САП злочинної організації (далі – ЗО), що спеціалізувалася на корупційних схемах незаконного вибуття майна з комунальної власності Одеси, на її місті з’явилася нова. Ця ЗО взяла під контроль практично всі питання економічного життя міста, серед яких взаємодія з забудовниками, закупівлі коштом місцевого бюджету, діяльність комунальних підприємств, інші аспекти взаємодії з бізнесом. Задля безперебійності реалізації поставлених цілей організатори ЗО налагодили процес системного підкупу чиновників та депутатів місцевої ради, про що свідчать докази, здобуті НАБУ і САП під час розслідування".

Борис Кауфман - це власник монопольної структури з продажу цигарок в Україні "Тедіс". Створена вона була за часів Януковича, і з того часу добре влаштовується та спонсорує будь-яку владу за останні 12 років, її власники, без сумніву, належать до найбагатших людей України. Через Грановського у них добрі зв’язки з Медведчуком та РФ. Росія багато років контролювала українські ринки підакцизних товарів, контрабанда цигарок у Європу - бізнес, у якому беруть участь і російські спецслужби.

Але за президента Зеленського Кауфман отримав ще й величезний політичний вплив. Він отримав доступ до усіх кабінетів і отримав від Офісу президента можливості "смотрящего" по Одесі, за його сприяння був призначений головою Одеської ОДА Сергій Гриневецький, який працював у цьому кріслі за часів Кучми та брав участь у малюванні результатів на виборах 1999 року. Завдяки своїм зв'язкам Кауфман та Грановський стали для Слуг народу незамінними, і влада допомагає вирішувати усі питання. Приватна компанія має фактичну монополію на продаж підакцизних цигарок, і владу це дуже добре влаштовує.
Ну і в Одесі зараз Кауфман з Грановським вирішують будь-які питання.

Але з НАБУ та САП ні Слугам народу ні Кауфману домовитись не вдається.

Це наявна демонстрація, що чинна влада перебуває під пильнуванням детективів. Без сумнівів, влада зробить все, щоб допомогти витягнути Кауфмана з Грановським з цієї справи.

Якщо НАБУ та САП вдасться довести її до вироку та під час процесу будуть оприлюднені маршрути пересувань фігурантів по владних кабінетах, результати можуть бути цікавими.

Слідкуватимемо за процесом, з цікавістю подивимось за прокурорами, адвокатами та суддями, дамо можливість висвітлити ситуацію з усіх сторін, об'єктивно.

Юрій Бутусов, Цензор. НЕТ

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини