Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Експерти оцінили ймовірність нового наступу Росії з Білорусі

Експерти оцінили ймовірність нового наступу Росії з Білорусі

02-01-2023
Відкриття другого фронту в Білорусі може розглядатися Росією, скоріше як відволікаючий маневр, який справді може скувати сили ЗСУ на півночі і сповільнити або навіть призупинити просування на півдні та сході.

Про це йдеться у матеріалі РБК-Україна "Чого чекати від війни з Росією у 2023 році і від чого залежатиме перемога України ".

Як зазначається у матеріалі, навіть якщо припустити, що агресор справді виношує план повторного наступу на північ, їм навряд чи вдасться захопити столицю чи якусь із областей.

Перша причина - ті самі проблеми з оснащенням російського угруповання та питання до професійності їх новобранців. Друга - на порядок вища готовність зустрічати ворога у наших військ.

"Якщо це в них вийде, як вони собі думають - то вони зможуть, відтягнувши ЗСУ на північ, якось зламати ситуацію або принаймні зупинити свій провал на сході та півдні, де українська армія, вочевидь, готується до наступальних операцій. Але я не бачу у них можливості реалізувати ці плани", - вважає директор New Geopolitics Research Network Михайло Самусь.

Може вийти так, продовжив співрозмовник, що поки Росія у лютому зосереджуватиме основні зусилля біля наших північних кордонів, українська армія вже закінчуватиме деокупацію Донбасу та підступить до Криму. І тоді противнику доведеться гнати особовий склад із Білорусі, щоб хоч якось зупинити ті процеси, які на той час можуть вже набути незворотного характеру. Тому жодних шансів у Росії зламати ситуацію на свою користь не проглядається, уточнив Самусь.

"У них просто фізично немає таких можливостей, тому що вони надали нам дуже серйозну послугу, знищивши свою систему мобілізаційного розгортання. Це визнав навіть Путін. У своїй нещодавній промові він сказав, що "виявлено певні недоліки". Це має на увазі системні складнощі та втрати. Щоб створити цю систему, їм потрібно вивести війну з гарячої фази, а потім близько 2-3 років", - каже військовий експерт, полковник Сергій Грабський.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини