Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
В українських степах лютує величенна зграя голодних сіроманців

В українських степах лютує величенна зграя голодних сіроманців

13-02-2013
Від нашестя вовків потерпають жителі трьох сіл заповідної Кінбурнської коси на Миколаївщині. Хижаки там уже виїли всіх бездомних собак, а тепер узялися за худобу.

Через заборону полювання в заповіднику популяція вовків перевищує норму у 40 разів. Люди бояться вийти на вулицю. Тільки сутеніє – вовки заходять просто в село.

"Зграя прямо коло двору. Я злякалася – я думала, в мене мову одбере", - зізнається жителька с.Василівка Людмила Косовська.

Щоранку по всьому селі можна спостерігати вовчі сліди. Не виняток – двір сільської ради. Щовечора селяни міцно замикають сараї з худобою. Але жертви серед тварин уже є. "Було 10 штук, залишилося 8. Почав шукати – знайшов розірваних в лісі. Найшов одні кості. Хвіст, 2 копита і ребра голі", - розповів житель с.Василівка Руслан Вакуленко.

У селах Кінбурнської коси вже не залишилося безпритульних собак. Тепер вовки взялися за домашніх. Від величезного алабая господарці зостався тільки ланцюг та нашийник. "Від собаки нічого не залишилося. Тут нутрощі, далі її рвали. Як тягли, так і рвали. Вони ж приходять, кожен день приходять", - бідкається жителька с.Покровка Леся Хомутинська.

Голова сільради трьох сіл Кінбурнської коси в розпачі. Вовків дедалі більше, і їсти їм уже нічого. "Вони вже все і вся вибили. Не доведи, Боже, трапиться таке, що вони скуштують людини – тоді на косі жити буде неможна", - впевнений Покровський сільський голова Григорій Агафонов.

Дільничний інспектор Василевського відділення національного парку "Білобережжя Святослава" В'ячеслав Твердовський нарахував на території, призначеній для проживання максимум 2-х хижаків аж 26 вовків.

Як повідомляє ТСН, нині адміністрація національного парку готує звернення до Мінприроди, щоби там дали дозвіл на відстрілювання вовків. "Це не тільки загроза населенню, але й охоронним видам фауни. У п'ятницю будуть підсумки вимірювання чисельності, тож після цього буде вирішено питання про направлення ходатайства до Мінприроди. Остаточне рішення прийматимуть там", - пояснив в.о. керівника обласного управління екології Володимир Єфимов.

Як жити, якщо Мінприроди відмовить у клопотанні, жителі Кінбурнської коси не знають. Навесні, коли у вовків з'явиться потомство, їхня популяція зросте щонайменше втричі.
Джерело статті: Експрес online

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини