Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
«Вбивчі» ціни на зброю в Україні

«Вбивчі» ціни на зброю в Україні

16-03-2023
Те, що в США та Європі коштує, як вживаний Android, у нас продається за ціною нової версії  Iphone в перші тижні після її виходу. Мова йде, на жаль, про предмет першої необхідності під час повномасштабної війни — гвинтівку. Чому гвинтівку? Тому що це основний засіб і символ національного спротиву. Це зброя не для полювання, з нею не походиш вулицями, сховавши в кишеню, в неї ціль одна — захист власного дому.

Але з такими цінами, як зараз, сильно ні дім, ні родину ви не відіб’єте, якщо раптом що. 

«Вбивчі» ціни на зброю в Україні


Середня заробітня плата в Україні за 2022 рік — 13376 гривень. Середня ціна на більш-менш пристойну «арку» з набоями — 60000 гривень.

Йдемо далі.

Середня зарплата в Сполучених Штатах — 2730 доларів. Середня ціна на ту ж модель гвинтівки — 500 доларів.

На жаль, до таких зарплат, як в США, нам йти дуже довго, але до прайсу на гвинтівки ми можемо прийти в цілком осяжному майбутньому.

По-перше, потрібно скасувати всі податки на зброю. Зараз при її імпорті потрібно заплатити в державний бюджет 34% від вартості товару. Все інше — це вже дохід магазину. По-друге, варто прийняти (нарешті) закон про зброю, який би відкрив ринок для нормальної конкуренції. Мова не тільки про імпорт, нам необхідно суттєво спростити і власне виробництво. Але доти все регулюється постановами Верховної 1992 року й наказами МВС, доки інвестицій у стрілецьку зброю тут не буде. Правила виготовлення та обігу мають бути прописані у законі — документі, який має найвищу юридичну силу, аби всі гравці на ринку розуміли, що діють в правовому стабільному полі на рівних умовах.

До того ж, я впевнений, що від менших цін в першу чергу виграють самі магазини зброї. Менша ціна - більший попит. Плюс, в Америці власники таких мереж заробляють майже весь дохід на продажі набоїв та аксесуарів. А також на обслуговуванні, ремонті та тирі.

Українці логічно і послідовно готувались до різних сценаріїв і можливих (або доволі вірогідних) наслідків цієї війни: на випадок відсутності світла — генератори, свічки, павербанки, на випадок ядерного удару — захисні костюми, маски з клапанами та запаси продуктів, на випадок відсутності тепло- та водопостачання — бутлі на балконі, спальні мішки та термобілизна. До слова, всі генератори й павербанки держава своєчасно звільнила від оподаткування і максимально спростила їх ввезення.

Чому тоді від найбільшої і найглобальнішої небезпеки — загарбників на своїй землі та у своєму домі — немає запобіжників у вигляді карабіну з тисячою патронів під ліжком? Карабіном, який виключно ваш, ви вмієте ним користуватись та у випадку чого можете використати за лічені хвилини, а не бігти у військову частину за радянським АК 1970 року. Уявіть собі, що росіяни знають, що у нас озброєні десятки мільонів українців. Це — не гірший захист від вторгнення, ніж членство в НАТО.

І це буде масовим явищем тільки тоді, коли ціни на зброю стануть не як на предмети розкоші, а як на товари загального вжитку. Я за це буду боротись.


Автор статті: Мар‘ян Заблоцький

Джерело статті: censor.net

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини