Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Інкасаторів змушують купувати зброю в кредит і не включати кондиціонери, щоб економити пальне

Інкасаторів змушують купувати зброю в кредит і не включати кондиціонери, щоб економити пальне

16-07-2013
Співробітники інкасаторських служб українських банків скаржаться на погані умови роботи. Особливо гостро проблема постала після нападу на інкасаторів у Миколаєві і вчорашнього пограбування в Дніпропетровську, пишуть "Вести".

У МВС кажуть, що після резонансних нальотів на філії банків у регіонах Нацбанк спільно з міліцією розробив низку документів, які зобов'язували керівників зміцнювати каси, наймати тільки професійну охорону, встановлювати камери і сигналізацію, тривожні кнопки.

Пограбувань з жертвами зменшилося, однак директиви НБУ стосувалися тільки кас, але не перевезення грошей.

"Поки не з'являться обов'язкові вимоги щодо перевезення цінностей з міліцейським супроводом, поки не стануть возити гроші на спеціалізованих броньованих автомобілях, інкасатори будуть мішенями, - вважає Світлана Павловська, начальник прес-служби держслужби охорони МВС України. - Правила перевезень повинні бути чітко прописані, щоб не ризикувати людськими життями. Якби в Дніпропетровську інкасаторів супроводжували спеціально навчені співробітники ДСО, такого не сталося б".

У банках стверджують, що система інкасації давно потребує кардинальної реформи.

"Ми передали в Раду проект, щоб дозволити банкам формувати свою охорону й озброювати їх табельною зброєю, - сказав радник президента Асоціації українських банків Олексій Кущ. - Зараз право на таку зброю має ДСО, яку залучають до охорони перевезення грошей, і деякі приватні фірми, послуги яких коштують дорожче".

При цьому експерти і банкіри вважають розцінки на послуги держохорони високими.

"Невеликі банки змушені заощаджувати і наймають людей з травматикою. Якби банки створювали свою інкасаторську службу, то самі визначали кількість охоронців при перевезенні і самі займалися підбором персоналу", - говорить Кущ.

У свою чергу, президент Української федерації професіоналів безпеки Сергій Шабовта вважає, що є й кадрова проблема. Адже в більшість служб набирають співробітників прямо з вулиці і не перевіряють їх належним чином. Щоб уникнути подібних зрад, коли свої ж вбивають і грабують, Шабовта пропонує скористатися досвідом Польщі: "У них там немає ніякої монопольної держохорони, на належному рівні працюють декілька приватних фірм. На ходу - чудовий парк бронеавтомобілів, а з процесу перевезення грошей максимально виключений людський фактор. Коли машина під'їжджає до відділення банку, через спеціальний жолоб у відкритий люк в машині падають сумки з грошима, інкасатори навіть їх в руки не беруть. Пересування машини відстежується за допомогою супутникового маячка. І в них таких проблем з нападами на інкасаторів майже немає".

Співробітники ж інкасаторських служб говорять про низьку зарплату і постійну економію банків на безпеці.

"Графік ненормований, трудові книжки можуть бути з потрійною посадою - "водій, інкасатор, охоронець", - розповідає колишній співробітник МВС Василь. - При цьому банкіри економлять буквально на всьому: на автомобілях, зброї, екіпіровці. Ти виїжджаєш на свій страх і ризик. Буде напад - ніяких страховок і виплат. Машини не броньовані, перевірки заплющують на це очі. Тому що головне - передати гроші, і нікого не цікавить, якою ціною".

За його словами, економлять навіть на паливі: "Влітку доводиться їздити з відкритими вікнами, тому що не можна включити кондиціонер. Взимку, відповідно, не користуємося пічкою. Жилети теж видаються для галочки, вони взагалі на ладан дихають - не такої міцності, як повинні бути. Зброя теж своя: ти влаштовуєшся на роботу, тобі дають кредит, ти купуєш зброю і повертаєш гроші. Ніяких пільгових умов. Я так на зброю витратив $ 1 тис.".

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини