Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
22 епохальні фрази: Цитатник незалежної України

22 епохальні фрази: Цитатник незалежної України

27-08-2013
Підбірка цитат українських політиків, які пішли гуляти в народ

1. «Маємо те, що маємо». Цей афоризм президента Леоніда Кравчука, що став, до речі, назвою однієї з його книг, є сентенцією ставлення українців до перманентного «покращення» ситуації в країні.

2. «Україна – не Росія». Назва книги Леоніда Кучми, що вийшла друком у 2003 році, буквально відразу стала афоризмом.

3. «Ці руки нічого не крали», – заявив тоді ще кандидат у Президенти Віктор Ющенко під час теледебатів у 2004 році. Буквально через кілька років цю фразу йому згадували з посмішкою. Додала скептицизму стосовно «не крадучих рук» третього Президента недобудована «Лікарня майбутньго», в яку вклали сотні мільйонів гривень, а також збудовані дачі Президента під Києвом і в Карпатах.

4. «Пропало всьо». Фраза, сказана Юлією Тимошенко в 2009 році перед початком свого телезвернення, коли на суфлері раптом пропав текст виступу. Ця частина запису потрапила в Інтернет. Враховуючи тодішнє загострення політичних пристрастей – буквально за день до виступу Тимошенко Віктор Янукович офіційно оголосив про свою відмову від коаліції ПРіБЮТ – ця фраза стала популярною.

5. «Льовочкін для мене — це придорожній пил. Це якесь непорозуміння в Партії регіонів». Нестор Шуфрич – на той момент уже колишній міністр з питань надзвичайних ситуацій - на прес-конференції в 2010 році черговий раз проїхався по главі Адміністрації Президента. Варто відзначити, що стосунки у цих політиків, м´яко кажучи, не заладналися: ще в липні 2009 року Шуфрич ударив по обличчю Льовочкіна в київському кінотеатрі «Зоряний» після засідання фракції Партії регіонів. Власне, цей скандал черговий раз наочно показав роз´єднаність команди Віктора Януковича

6. «Якщо бути послідовним, то починати треба не з Богатирьової! Давайте піднімемо питання про виключення цього дешевого клоуна Дмитра Табачника! Казнокрад, що не створив у своєму житті ніякого бізнесу! Як він взагалі може судити? Що він взагалі робити вміє, крім того, як книжки і картини з і так небагатих українських музеїв цупити?» Таким чином Борис Колесніков у 2008 році висловив свою думку про Дмитра Табачника в інтерв´ю виданню «Обозреватель». Після цього відносно Дмитра Володимировича багато опозиційних політиків використовували вирізки цитати Бориса Вікторовича.

7. «Оскільки сучасна система виконавчої влади України є гібридом залишків радянської адмінсистеми та слабких зародків інструментів ринкової економіки, вплив суб’єктивного чинника залишається неприпустимо високим. Є благодатний грунт для таких людей, як Азаров, і на ньому процвітає таке явище, як «азаровщина». Пояснення Інни Богословської своєї добровільної відставки з поста голови Держкомпідприємництва в 2004 році. Пізніше Інна Германівна, що придумала термін «азаровщина», увійде до Партії регіонів і захищатиме Миколу Яновича від підступів ворогів.

8. «Да пашлі ви», - звернувся в грудні 2006 року на той момент перший віце-прем´єр-міністр Микола Азаров до парламенту. Тема була животрепетна – бюджет наступного року. Але така неформальна лексика у виконанні Миколи Яновича здивувала багатьох.

9. «Професія прем´єр-міністра і міністра приблизно така само престижна, як і вчителя». Такий оригінальний висновок Микола Янович зробив, ставши главою уряду. Є підозри, що вчителі хотіли б помінятися з ним «престижними» професіями.

10. «У країні сформувався цілий прошарок кровосісів бюджетних коштів, тепер мі цих упирів ліквідуємо». Микола Азаров на першому засіданні уряду в 2010 році відразу ж показав свій високий рівень знання української мови. Пізніше термін «кровосісі» почав асоціюватися з активісткам «Femen».

11. «Трошки текст по-дебільному написаний». Фраза Михайла Добкіна, на той момент кандидата на пост мера Харкова, адресована Геннадієві Кернесу під час підготовки передвиборного ролика. Після того, як діалог Гепи і Допи з´явився в інтернеті, його встигли подивитися більше двох мільйонів людейк.

12. «Уряд побув рік, набрався боргів, вибачте, як сучка блох, і настав час гасити перед НАК «Нафтогазом» борги». У 2008 році Президент Віктор Ющенко в ефірі «Інтеру» всіляко поносив уряд Тимошенко, звинувачуючи її в кризі, що почалася. Вираз «як сучка бліх» став одним з улюблених у середовищі критиків тодішнього прем´єра. Зараз, спостерігаючи за дійствами уряду Миколи Азарова, здається, що слова Ющенка адресувалися саме цьому прем´єр-міністрові.

13. «Усім скептикам не вдасться на цьому шляху поставити нам перешкоди. Я вірю, що сильнихі здорових людей набагато більше, ніж цих козлів, які нам заважають жити!» Прем´єр і кандидат у Президенти Віктор Янукович на зустрічі з виборцями в 2004 році не знав, що «козлів» в Україні на той момент виявиться більше.

14. «Донбас порожняк не гоне», - сказав Віктор Федорович у 2002 році після матчу «Шахтар» - «Динамо», що завершився перемогою донецької команди. Щоправда, пізніше про футбол забули. А «порожняк» епохи «покращення» настав набагато пізніше.

15. «Вони хочуть впихнути невпихуєме». Знаменита цитата спікера Івана Плюща, вперше озвучена в ефірі радіо «Свобода», стосувалася обговорення одного із законопроектів. Фраза запам´яталася, а документ почив у бозі.

16. «Депутат Заєць! Не стрибайте по залу! Ви ж не в лісі…» Ще одна легендарна фраза Івана Степановича, сказана «рухівцю» Івану Зайцю, відомому своєю достатньо експресивною манерою поведінки. Плющ взагалі дуже «любив» цього народного депутата. Коли Іван Заєць обіймав пост міністра екології, Іван Степанович не утримався від зауваження: «Які Зайці, така й екологія».

17. «Я – не політик. Я – господар». Саме так ця цитата екс-прем´єр-міністра Павла Лазаренка з 1996 року збереглася в народній пам´яті. Щоправда, насправді в інтерв´ю газеті «Дзеркало тижня» ця фраза звучала трохи інакше. Юлія Мостова, що брала інтерв´ю, сказала: «Я просто хотіла сказати, що ви - господар, а не політик». «Так, я господар», - підтвердив Павло Іванович. Через кілька років «господар» надовго сів у американську в´язницю.

18. «І хочу вам сказати, що ці апельсинки непрості. Ці апельсинки наколоті. Люди беруть один апельсин, з´їли, узяли інший, от. І вона тягнеться і тягнеться, рука». Дружина нинішнього Президента Людмила Янукович на виступі в Донецьку під час Помаранчевої революції лякала людей «апельсинками», проте це Віктору Федоровичу не допомогло того разу стати главою держави.

19. «Віктор Федорович, навіщо страуса закатували?» У 2009 році під час теледебатів звернулася Юлія Тимошенко до тодішнього лідера опозиції, подивившись на його взуття.

20. «Я і моя команда… молода… щось робимо… важливе…» - заявив Леонід Черновецький, збиваючись і запинаючись. «Щось важливе» полягало, очевидно, в тому, щоб на чолі з Льонею «Космосом» Олесь Довгий, Денис Басс та інші могли організувати «дерибан» київської землі і комунальної власності.

21. «Боря, ти щось не те робиш». Людина, зовні схожа на позафракційного нардепа Олега Ляшка, на відеозаписі, що з´явився в 2010 році в Yotube, розповідав про свої інтимні стосунки з якимось Борисом.

22. «У далекому 1956 році, на Поліссі, в глухому поліському селі мене народили мої батьки. Сьогодні ви народжуєте мене вдруге». Так сказав Володимир Литвин, витираючи очі, на з´їзді Народної партії, на якому його висунули кандидатом у Президенти України в 2009 році. Сльози сльозами, а Володимир Михайлович ще впродовж трьох років заправляв Верховною Радою. І більше про «глухе поліське село» не згадував.
Джерело статті: Коментарі

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини