Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Сьогодні свій День народження святкує відома українка Ліна Костенко
Сьогодні свій День народження святкує відома українка Ліна Костенко

У Житомирі, Україні та й...

  • Сьогодні свій День народження святкує відома українка Ліна Костенко
    Сьогодні свій День народження святкує відома українка Ліна Костенко

    У Житомирі, Україні та й...

  • У Житомирі почали продавати черемшу
    У Житомирі почали продавати черемшу

    На Житньому ринку у Житомирі...

  • Про складну ситуацію проживання переселенців у “червоній лікарні” Хорошева
    Про складну ситуацію проживання переселенців у “червоній лікарні” Хорошева

    Більшість з нас нещодавно бачила...

  • Помер Геннадій Москаль
    Помер Геннадій Москаль

    Він займав багато державних посад,...

Новини
Позиваєшся у суді -- ану давай 0,03% від мінімальної зарплатні

Позиваєшся у суді -- ану давай 0,03% від мінімальної зарплатні

20-09-2013
Верховна Рада у четвер 19 вересня ухвалила Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо сплати судового збору)". Відповідний законопроект зареєстровано за № 0973, йдеться на сайті парламенту.

Прийняття закону покликане удосконалити положення чинного законодавства шляхом запровадження судового збору у справах про адміністративні правопорушення, визначення розміру ставок такого судового збору, а також коригування окремих ставок судового збору, які справляються за подання до суду позовних та інших заяв, передбачених процесуальним законодавством, зазначається у пояснювальній записці.

Законом вносяться зміни до окремих законодавчих актів, якими, зокрема, передбачено, що у випадку винесення судом постанови про накладення адміністративного стягнення, особою, на яку накладено стягнення, сплачується судовий збір, ставка якого, згідно з законом, встановлюється у розмірі 0,03 розміру мінімальної заробітної плати.

Також передбачено встановити диференційовану шкалу розміру ставки судового збору, яка справляється за подання до суду позовної заяви про відшкодування моральної шкоди. Розмір ставки судового збору ставиться у пряму залежність від розміру ціни позову.

Крім того, законом передбачено запровадити судовий збір за подання до господарського суду заяв кредиторів про порушення справ про банкрутство, а також заяв кредиторів, які звертаються з майновими вимогами до боржника після оголошення про порушення справи про банкрутство.

Загальна сума додаткових надходжень до державного бюджету України, в результаті внесення відповідних змін, за 7 місяців поточного року становитиме 110 млн грн.

У пояснювальній записці також йдеться, що "окрім того, беручи до уваги механізм сплати судового збору при поданні позовів майнового характеру до адміністративних судів (90% суми сплачується після прийняття рішення) та з урахуванням тривалості розгляду справ у першій та апеляційних інстанціях у 2013 році очікується надходження додатково ще 148,5 млн грн".

За рішення, як інформує newsru.ua, проголосували 233 із 382 народних депутатів, зареєстрованих в сесійній залі.

Раніше повідомлялося, що на початку липня 2011 року Верховна Рада внесла зміни до законодавства, що передбачають фіксований судовий збір по справах про відшкодування моральної шкоди за позовами про захист честі, гідності та ділової репутації.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини