Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
'Євромайдан

Євромайдан демонстративно побили на очах у ЄС і США – Західні ЗМІ

11-12-2013
Західна преса відреагувала на нічний штурм Євромайдану в Києві і дивується, чому розгін було влаштовано демонстративно на очах у представників ЄС і США.

Зокрема, американське видання The New York Times пише, що українців на Майдані Незалежності жорстоко побили силовики одразу ж після зустрічі президента України з представником ЄС. "Влада застосувала такі жорсткі заходи після зустрічі президента України і верховним представником ЄС з питань закордонних справ Кетрін Ештон,

яка тривала аж три години", - пише видання. The New York Times пише, що штурм Євромайдану був неочікуваним, оскільки весь вівторок тривали консультації і дебати чиновників із представниками Заходу.

Зокрема, відзначає оглядач, діалог стосувався гострих фінансових проблем України, які можуть призвести до банкрутства країни через кілька місяців.

"Ця поліцейська акція, швидше за все, буде мати серйозні дипломатичні наслідки, тим більше, що очевидних провокацій, які могли б спровокувати раптовий агресивний наступ силовиків, не було", - пише The New York Times. Французька газета Liberation звинувачує в подіях, які відбуваються в Україні, слабку політику ЄС по відношенню до Києва.

"Брюссель запропонував Києву економічне партнерство, але не представив йому економічні інструменти для протистояння тиску з боку Кремля. Всім відомо, що було після цього. Криза в серці Європи, криза, перед якою Європа гучно солідаризується з українськими маніфестантами, але не надає ніякої конкретної підтримки", - пише видання. Wall Street Journal теж звинувачує Брюссель в тому, що відбувається в Україні. Оглядач зазначає, що ЄС не врахував залежності України від експорту в Росію.

"Лінія безпеки президента теж відіграла свою роль: він страшенно боїться отруєння і скрізь їздить в супроводі свити дегустаторів і посіпак, достойної візантійського імператорського двору", - пише видання. У свою чергу видання Financial Times опублікувало статтю колишнього радника президента США Збігнєва Бзежинського, який вважає, що Україна обов'язково зблизиться із Заходом.

"Україна невідворотно зблизиться з Європою. Вплив цих подій на Росію стане помітним в довгостроковій перспективі", - переконаний Бзежинський. "Сьогоднішня Росія не в тому стані, щоб влаштовувати силову реставрацію колишньої імперії. Вона надто слабка, надто відстала і надто бідна. Усвідомлення російськими соціальними елітами того, що незграбні зусилля Путіна мають досить обмежені шанси на успіх, питання часту", - додає колишній радник президента США.

Нагадаємо, що раніше німецькі ЗМІ повідомляли, що Путін "задавив" асоціацію України з ЄС і потирає руки.

Західна преса в шоці від української європаузи, а російська - іронізує. Україна офіційно призупинила підготовку до євроінтеграції. Кабінет міністрів 21 листопада прийняв рішення про відтермінування угоди з ЄС.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини