Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
У центрі Житомира помер чоловік
У центрі Житомира помер чоловік

У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

Новини
Автомайдан: Як брати участь у акціях та зберегти свою машину від підпалу. ВІДЕО

Автомайдан: Як брати участь у акціях та зберегти свою машину від підпалу. ВІДЕО

03-02-2014
Все більше українців беруть участь у акціях Автомайдану, але в останні дні машини активістів почали активно підпалювати - таким чином й автомайданівців, й пересічних киян намагаються залякати

За останні чотири доби в Києві було спалено приблизно чотири десятки машин, причому у деяких випадках вони навіть не належали активістам-майданівцям. В інтерв’ю Еспресо.TV активісти Автомайдану дали кілька порад тим, хто хоче зберегти своє авто від підпалу чи побиття.

«Перше, що можна зробити це залишити свою машину не біля дому, а десь на платній стоянці з охороною. В крайньому випадку можна ставити її біля банку чи якоїсь іншої установи, де є відеокамери», - розповіла прес-секретар Автомайдану Катерина Бутко.

За її словами, це не є стовідсотковою гарантією, втім злочинці можуть побоятися підпалювати машину у місці, де їх можуть помітити чи зняти. Також Автомайдан рекомендує встановити на машину відеореєстратор – щоб потім знайти підпалювачів.

«Деякі з наших активістів ночами не сплять, слідкують за своїми машинами. Якщо б ми знайшли одну групу злочинців та передали їх міліції чи на суд Майдану, то друга група вже буде думати, що й як робити», - зазначила Бутко.

Як виявилося деякі автомайданівці залишають машини прямо на Майдані – наразі самому безпечному місці у Києві.

«Ми організували стоянку, домовились з активістами. З боку ЦУМа є заїзд, паркувальний талон можна отримати в нашому штабі та залишити її на Хрещатику за барикадами. Там є охорона загонів Самооборони, є намети, там ніхто підпалювати машини не буде», - наголосила Бутко.

Як відомо з соцмереж деякі активісти знімають зі своїх автівок номера. Такий спосіб також, за словами представників Автомайдану, є доволі дієвим, втім машину можуть впізнати й не за номером.

«Це можна спробувати, якщо у вас звісно не якась рідкісна марка. Втім тоді злочинці будуть шукати машини без номерів. Тому що ви ж розумієте, що вночі мало автомобілів стоїть без номерів та будуть саме їх підпалювати», - зазначила Бутко.

Найбільш простим способом відволікти увагу від машини, вважає вона, є залишати машину у кількох кварталах від дома – якщо звісно ви та ваша адреса попали в Інтернет та ви можете чекати на некликаних гостей із смолоскипом.

Ситуація ускладнюється тим, що зараз підпалювати машини почали не лише за списком автомайданівців, які їздили до Межигір’я – багато людей страждають випадково.

«Ми перевіряли за списком, якій був оприлюднений в Інтернеті після поїздки до Межигір’я, та наскільки я знаю, останні дні були підпалені машини, яких у цьому списку не було», - зазначила Бутко.

Нещодавно до редакції Еспресо.TV звернувся киянин Сергій. Він мешкає на Оболоні та вночі 31 січня йому спалили автівку. За словами Сергія, він кілька разів був на Майдані, втім не входить до жодної організації та не брав участь у автопробігах.



«В нас кожну ніч групи патрулюють Київ та нажаль нікого не впіймали. В нас є підозри щодо машин, на яких злочинці їздять, але вони скоріш за все їх міняють кожну ніч», - розповіла прес-секретар Автомайдану. У соцмережах та серед водіїв ходять чутки, що машини підпалюють курсанти МВС, але Катерина Бутко не рекомендує вірити цьому – інформація ніяк неперевірена, але зараз «Автомайдан» працює над цим.

Деякі страхові компанії компенсують постраждалим водіям підпалені машини, втім це залежить й від поліса, й від страхової компанії.

«Ми телефонували по страховим компаніям, та деякі з них визнали, що будуть оплачувати компенсацію, втім це залежить від полісу та відсотків. Так звана обов’язкова «автоцивілка» цього не перекриває, потрібна повна «КАСКО», - наголосила Бутко.

Нагадаємо, як повідомляли ЗМІ деякі страхові компанії вже підтвердили свою готовність виплатити компенсації.
Джерело статті: Еспресо.TV

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини