Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини
Декларування іноземних доходів

Декларування іноземних доходів

21-02-2014
Порядок оподаткування іноземних доходів встановлений пунктом 170.11 статті 170 Податкового кодексу України.

Якщо громадянин України тимчасово працює за кордоном та отримує іноземні доходи, що підлягають оподаткуванню, то сума таких доходів включається до його загального річного оподатковуваного доходу. У такому випадку громадянин зобов’язаний подати річну податкову декларацію за наслідками звітного року та сплатити податок на доходи фізичних осіб за ставками 15 чи 17%.

Повідомляє Інформаційно-комунікаційний відділ ГУ Мін доходів у Житомирській області

Платник податку може зменшити суму річного податкового зобов’язання на суму податків, сплачених за кордоном. Сплачені суми зараховуються під час розрахунку податків та зборів в Україні. Це можливо за умови, що таке зменшення передбачено міжнародними договорами, згоду на обов’язковість яких надано Верховною Радою України. Суму зменшення платник визначає за зазначеними підставами у річній податковій декларації. Для отримання права на зарахування податків, сплачених за межами України, платник зобов’язаний одержати довідку про суму сплаченого податку, а також про базу та/або об’єкт оподаткування. Така довідка видається державним органом країни, де отримується дохід, уповноваженим справляти такий податок. Довідка має бути легалізована консульською установою України у відповідній країні.

Якщо ж у платника податку відсутні підтверджуючі документи щодо суми отриманого за межами України доходу та суми сплаченого ним податку в іноземній державі, такий платник зобов’язаний подати до органу Міндоходів за місцем реєстрації заяву про перенесення строку подання декларації до 31 грудня року, наступного за звітним. У разі неподання в установлений строк податкової декларації платник податку несе відповідальність, встановлену Податковим кодексом України та іншими законами.

Водночас, не зараховуються у зменшення суми річного податкового зобов’язання платника податки на капітал, податки на майно, поштові податки, податки на реалізацію (продаж), інші непрямі податки незалежно від того, чи належать вони до категорії прибуткових податків або вважаються окремими податками згідно із законодавством іноземних держав.

Сума податку з іноземного доходу платника податку - резидента, сплаченого за межами України, не може перевищувати суму податку, розраховану на базі загального річного оподатковуваного доходу такого платника податку відповідно до законодавства України.

При заповненні такої декларації платникам можна користуватись детальною відеоінструкцією "Декларування доходів громадян", що розміщена на офіційному веб-порталі Міністерства доходів і зборів України.

Як повідомив заступник начальника Головного управління Міндоходів у Житомирській області Володимир Гірук, з початку року вже чотири громадянина області задекларували 756 тис. грн. іноземних доходів, отриманих у минулому році, з яких буде сплачено до бюджету 128 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини