Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік
Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік

Міський голова Житомира Сергій Сухомлин...

  • Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік
    Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік

    Міський голова Житомира Сергій Сухомлин...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

Новини
Львів відмовився від перенесення Монументу Слави

Львів відмовився від перенесення Монументу Слави

28-02-2014
Під час засідання виконкому міськради Львова відбулося обговорення питання щодо знесення Монументу Слави на вулиці Стрийській.

Як поінформувала Ірина Подоляк, начальник управління культури міської ради, таку ініціативу останнім часом висловлювали групи молодих людей, яких посадовець назвала "неорганізованими". Пані Подоляк відзначила, що жоден із депутатів міської ради чи виконавчих органів мерії не має жодного стосунку до такої ініціативи. Такі дії зі слів пані Подоляк, є не на часі і перш ніж ухвалювати подібні рішення, слід провести громадські слухання.

Секретар ради Василь Павлюк наголосив, що допоки в Україні не сформована вертикаль влади, за питання щодо знесення Монументу Слави краще не братися. Він запропонував згодом провести у Львові референдум з цього питання. Проте така позиція викликала критику з боку депутата міськради Юрія Кужелюка. Із сарказмом у голосі пан Кужелюк спитав, у кого ж виникла така "світла" думка. Депутат нагадав, що коли у Прибалтиці зносили один із пам'ятників Сталіну, у Росії була справжня істерія через це. Відтак, чинити це у Львові, коли в Криму -- війна, депутат вважає неправильним. Обранець довів до відома депутатів і керівництва думку городян щодо тих, хто пропонує знести пам'ятник: "Ідіоти". Перший заступник міського голови Олег Синютка зазначив, що події в Україні продемонстрували хворобу і особливу чутливість державного організму.

Саме цим, на переконання Синютка, хочуть скористатися окремі особи-провокатори. Перший заступник мера зазначив, що ініціатори знесення Монументу Слави у Львові -- "завезена бацила, яка б мала дискредитувати Львів". Учасники дискусії дійшли до висновків, що спекуляціям варто поставити край і наголосити, що Монумент Слави ніхто не збирається зносити. Довідка Монуме́нт Бойової Сла́ви Радянських Збройних Сил — монумент (меморіал) на пам'ять про Червону (Радянську) армію — одного з переможців над фашизмом у Другій світовій війні, розміщений у Львові. Відкритий у 1971 році меморіал отримав назву «Монумент бойової слави Радянських Збройних Сил» (рос. «Монумент боевой славы Советских Вооруженных Сил»).

Ансамбль виконано в камені та бронзі авторським колективом, в котрий увійшли скульптори Дмитро Крвавич, Еммануїл Мисько, Ярослав Мотика, художник-монументаліст Олександр Пирожков, архітектори Мирон Вендзилович та Аполлон Огранович. Скульптура жінки була відлита на заводі «Ленмонумент», а солдата, за дорученням Львівського обкому КПУ, - на Львівському паровозо-вагоноремонтному заводі (нині Львівський локомотиворемонтний завод).
Джерело статті: Експресс Онлайн

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини