Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
У центрі Житомира помер чоловік
У центрі Житомира помер чоловік

У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

Новини
Обмеження Нацбанку щодо великих валютних вкладів не торкнуться клієнтів ПриватБанку

Обмеження Нацбанку щодо великих валютних вкладів не торкнуться клієнтів ПриватБанку

28-02-2014
Запроваджений Національним банком тимчасовий порядок виплати великих валютних вкладів не торкнеться переважної більшості наших клієнтів, а точніше 96% чи через розмір депозиту, чи через валюти вкладу (більшість депозитів все-таки розміщуються в гривні).

Але і для великих вкладників у валюті нічого страшного не сталося. Власники валютних рахунків можуть отримати долари за кілька днів (а великі суми за тиждень-два). Обмежень щодо використання коштів за кордоном (з пластикових карт) ніяких немає.

Можна перерахувати долари в безготівковому вигляді.

Так прокоментував введення НБУ тимчасового обмеження на зняття вкладів у готівковій валюті керівник найбільшого українського банку ПриватБанку.


На думку банкіра, в новому порядку насправді немає ніяких обмежень і для власників великих вкладів у валюті, гроші можна в будь-який момент перевести на інший рахунок або сплатити велику покупку, які за законом можуть проводитися лише безготівковим платежем і в гривні, нотаріуси не мають право реєструвати операції без оплати на рахунок.

А можна зняти готівку в гривні, причому не переплачуючи за повторну конвертацію коштів. "У нас в Україні не друкують долари і євро, їх доводиться завозити з-за кордону, і вже багато зарубіжних авіакомпаній починають обмежувати перевезення такої кількості коштовностей, це питання безпеки, - зазначив О. Дубілет.

- У всьому світі оплата готівкою обмежена і є ознакою не легітимності засобів, у нас ніяких обмежень на безготівкове перерахування валюти немає, і я не можу уявити, навіщо мені в реальному сучасному світі готівкова валюта в розмірі більше півтора тисяч доларів в день, з валютою в кишені просто небезпечно ходити".

Банківські вклади в Україні сьогодні залишаються найбільш вигідним способом збільшення коштів, тим більше, що банки стимулюють лояльних клієнтів, наприклад відновлюючи всі відсотки при поверненні достроково знятого вкладу.

При цьому, сьогодні Нацбанк скасував раніше введені обмеження за платежами корпоративних клієнтів, які можуть проводити платежі у межах залишків на своїх рахунках на момент здійснення платежу.

Таким чином, за словами одного з провідних банкірів країни, вжиті НБУ і банками стабілізаційні заходи дозволять забезпечити банками безумовне виконання всіх платежів і зобов'язань.
Джерело статті: ТСН

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини