Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
У Межигір'ї розгорнулася справжня війна за автоспадщину Януковича

У Межигір'ї розгорнулася справжня війна за автоспадщину Януковича

04-03-2014
З Межигір'я безслідно зникають дорогі автомобілі екс-президента Віктора Януковича. Поки поціновувачі автостаровини проводили "паломництва" до гаража Януковича, іншу, куди коштовнішу його автоколекцію почали потроху розкрадати, повідомляє програма "Гроші".

Нещодавно під Гостомелем, за 38 кілометрів від Києва, виявили на складі броньований позашляховик вартістю в 700 тисяч доларів, Pickup International, що потягне на 130 тисяч умовних одиниць, та ще 12 ексклюзивних моделей загальною вартістю в кілька мільйонів доларів.

"Це з часів його (Януковича) прем'єрства, він любив так їздити. Дуже схоже на те, що це дійсно ті машини, які були задіяні в евакуації Януковича", - говорить громадський активіст Ігор Домбровський. Згодом автівки перевезли у Межигір'я. Однак потім навколо них розгорнулася справжня війна. Незважаючи на охорону 14 сотні самооборони, дві коштовні машини з території резиденції вивезли невідомі. А в районі столичного аеропорту "Жуляни" по них відкрили вогонь люди в масках.

Так розпочалася неприхована боротьба за суперкари колишнього президента.

"Люди в чорних камуфляжах, в чорних масках. Люди озброєні пістолетами. Тупо відкрили прицільний вогонь", - зазначає Віктор Ярмоленко. "Вони не перебувають у розшуку, відповідно, я розумію, що міліція не може щодо них застосовувати ніяких дій", - додає активіст Артур Папоян, який у четвер повернув розстріляне авто з міста до Межигір'я. Однак вже у суботу це ж авто знову опинилося в центрі під охороною людей в масках і зі зброєю. Крім нього, з Межигір'я безслідно зникли ще три автомобілі.



Поки триває боротьба за автоспадщину Януковича, нова влада говорить про необхідність продати її, а кошти передати в бюджет. Юрист Сергій Мітюрін каже, що за місяць-другий може з'явитися власник автопарку, який судитиметься за авто. "Є конституційне право подавати до суду і оскаржувати свої права, які вони вважають порушеними. За конституцією, у них такі права є", - зауважив юрист. Журналісти програми "Гроші" вирішили з'ясувати, хто зможе претендувати на авто з кортежу екс-президента. І виявили, що половина номерів, знайдених у Гостомелі, взагалі не значиться у базах, а деякі - "чорні". Тобто за ними значаться аж ніяк не "Бентлі" чи "Мерседеси", а куди скромніші моделі. Такі номери встановлюють переважно на крадені автівки.

Наприклад, номер АА4907ВІ 01-46 відповідає скромному "Пежо-206" 2004 року випуску. Авто зареєстроване на киянку Вікторію Новохацьку. Журналісти не застали жінку вдома, натомість побачили старий обдертий під'їзд. Але три номери інших авто все-таки вивели на структуру, пов'язану з екс-президентом. Вони зареєстровані на товариство "КиївУніверсалСервіс". За даними ЗМІ, ця фірма виконувала роль такого собі ЖЕКа резиденції Віктора Федоровича. Та за місцем реєстрації - у кооперативному будинку на Лесі Українки 5-А - про неї не чули. Голова кооперативу навіть написав письмову довідку, що, мовляв,

"КиївУніверсалСервісу" там немає. Цікаво, що керівник цієї структури Олександр Файніцький за свою працю отримав президентську відзнаку. У 2012 році указом Януковича він був удостоєний звання заслуженого працівника транспорту України. Щоправда, як начальник відділу іншої фірми. Програма "Гроші" відшукала мобільний номер Олександра Валентиновича. Однак слухавку взяла жінка, яка представилася юристом Наталією. За її словами, Файніцького наразі немає в Україні. Як так вийшло, що автівки, які належать фірмі, були знайдені у Віктора Януковича в Межигір'ї, жінка не пояснила.

Ще один, цілком реальний претендент на автомобіль - Mercedes-Benz G500 з номером АА0100ЕО 01-47 - Костянтин Миколайович Кобзар. З 2010 року він був офіційним керівником охорони Віктора Януковича. Кобзар - перевірена часом людина, оберігав Януковича ще із часів його губернаторства. За логікою, охоронець мав би паркувати "Мерседес" під гуртожитком авіаційного університету на вулиці Дружківській, 6А, де був прописаний. "Кобзар у мене був, ну в мене в списку - тут немає його. Була мова така, що зареєстрована була зброя на нього, і колись у нас питала міліція, ну він взагалі у нас не проживав", - повідомив комендант гуртожитку.

"Гроші" звернулися до Державтоінспекції, аби зрозуміти, що там планують робити з машинами кортежу: і "чорними", яких немає в базах, і тими, які зареєстровані на близьких до Віктора Януковича людей. Але, судячи із розмови з начальником департаменту, відповіді поки що немає. "За мої три дні, які я знаходжуся на посаді, до мене ніхто не звертався", - зазначив начальник департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко. А тимчасом джерела програми повідомили, що і Костянтин Кобзар, і люди, які допомагали Януковичу втекти до Росії, днями повернулися до Києва. І вони використовуватимуть усі способи, аби "відбити" коштовні автомобілі кортежу. Отже, війна за броньовики тільки починається.
Джерело статті: ТСН

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини