Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
В Житомирській області діє 6 територіальних виборчих округів

В Житомирській області діє 6 територіальних виборчих округів

08-05-2014
Уже другий місяць поспіль в Україні триває виборча кампанія з дострокових президентських виборів, які відбудуться 25 травня 2014 року.

Як відомо, у президентських виборах бере участь 21 кандидат (два кандидати зняли свої кандидатури).

Готуються до обрання Президента України і жителі Житомирщини. Відповідно, в області створено та діє 6 територіальних виборчих округів, 1497 виборчих дільниць. За попередніми даними, у виборах має взяти участь майже 1 млн. жителів області.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

З огляду на напружену суспільно-політичну ситуацію у державі, надзвичайно важливим є проведення виборів у законодавчому полі. У зв’язку з цим актуальним для кожного учасника виборчого процесу є обізнаність із чинним законодавством.

Нагадаємо, що проведення позачергових виборів Президента України визначено Постановою Верховної Ради України від 22.02.2014 № 757-VII.
Організацію підготовки і проведення виборів Президента України, контроль за додержанням вимог виборчого законодавства забезпечує Центральна виборча комісія.

Окружні та дільничні виборчі комісії здійснюють контроль за додержанням вказаного законодавства на відповідних територіях.

Усі скарги, що стосуються виборчого процесу, розглядаються на засіданнях виборчих комісій або ж у судах.

До Центральної виборчої комісії оскаржуються рішення, дії чи бездіяльність окружної виборчої комісії або члена такої комісії.

Окружна виборча комісія розглядає звернення, заяви і скарги щодо організації та проведення виборів у межах територіального виборчого округу, а також звернення, заяви і скарги на рішення, дії чи бездіяльність дільничних виборчих комісій та/або їх членів і приймає щодо них рішення.

Дільнична виборча комісіярозглядає звернення, заяви і скарги з питань внесення змін до списку виборців, організації та проведення голосування і підрахунку голосів на виборчій дільниці та приймає щодо них рішення.

Законом визначено права кожного виборця. Зокрема, право на ознайомлення із списком виборців у приміщенні відповідної дільничної виборчої комісії та перевірку правильності внесених до нього відомостей. Громадянин також має право звернутися до відповідних дільничної чи окружної виборчої комісії або безпосередньо до органу ведення Державного реєстру виборців чи суду за місцезнаходженням виборчої дільниці щодо допущених при складанні попереднього списку виборців неправильних чи неточних даних, відсутності у списку виборців його або інших осіб, а також відповідних відміток про постійну нездатність виборця самостійно пересуватися.

Варто зауважити, що порушення законодавства про вибори Президента України передбачає кримінальну, адміністративну або іншу відповідальність.
Органи прокуратури України не уповноважені здійснювати нагляд, представництво інтересів громадян або держави з питань додержання виборчого законодавства, зокрема виборчими комісіями.

Такими є основні положення законодавства, що дозволяють кожному громадянину України реалізувати своє конституційне право голосу на виборах Президента України.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини