Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

Валентину Шафран (Світельську), Конобродцьку добре...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську), Конобродцьку добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Десантник з Житомира: «Коли нас чекають, ми повертаємося навіть з того світу»

Десантник з Житомира: «Коли нас чекають, ми повертаємося навіть з того світу»

29-07-2014
Чим живуть українські військові, які беруть участь в АТО, можна дізнатися з соцмереж. У них бійці активні, як і під час мирного життя, тільки їх інтереси і думки вже про інше.
Поки в тилу їх чекають матері, дружини і друзі, солдати звітують про проведені бої, згадують загиблих товаришів по службі, звертаються до матерів, зізнаються в любові і з гумором підтримують один одного. «Фізичний біль - всього лише показник, що ти ще живий», - гірко жартують у соцмережах учасники АТО.

Про це пишуть "Вести".

«Головне, щоб мама зустріла живим»

«Ти будеш мене чекати з армії? - Так. - Добре, тоді потім я буду чекати тебе. - Звідки? - З пологового будинку», - написав милий і жартівливий діалог на своїй сторінці в «ВКонтакте»Іван з Комсомольська, що на Полтавщині. Це раніше він був звичайним хлопцем із провінційного містечка, а зараз - десантник з 95-ї аеромобільної бригади з Житомира. Його бригада знаходиться в самому пеклі жорстоких боїв вздовж українсько-російського кордону в Луганській області. З його записів можна зрозуміти, що Ваня сумує за маленьким племінникам і батькам. «Ніщо не зігріє моє серце так, як посмішка моєї матері і радість в очах мого батька», - пише Іван. Але про участь у АТО анітрохи не шкодує. «Справжня чоловіча справа - захищати свою Батьківщину», - написано у десантника в статусі.

Максим - бойовий товариш Івана. Теж служить в 95-й аеромобільній бригаді. Перебуваючи в зоні АТО, хлопець поставив на аватарку фотографію, на якій зображений з мамою, а в стрічці своїх новин написав: «Армія - це школа для хлопців і іспит для дівчат». Щоб підтримати десантника, його друзі, які знаходяться в мирному Житомирі, скидають Максиму на сторінку патріотичні картинки і музику. Одні з останніх записів - пісні «Брат за брата» і «Тримайся, брат».

Коли почалася АТО, багато десантники постійно чергували на блокпостах в Слов'янську і Краматорську, на горі Карачун. Зараз ця територія звільнена українською армією, а до цього там було справжнє пекло: військових регулярно обстрілювали сепаратисти. Тому статуси «Залишитися в живих», «Хочеш миру - готуйся до війни», «Коли нас чекають, ми повертаємося навіть з того світу», «Мені не потрібні медалі та слава. Головне, щоб живим мене зустріла мама»- стандартні для хлопців з ВДВ. Вони немов нагадують про неспокійних і небезпечних ночах, проведених під Слов'янськом і Краматорському.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини