Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
У центрі Житомира помер чоловік
У центрі Житомира помер чоловік

У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

Новини
ЗАЯВА ЛАРІНА ЩОДО ВВЕДЕННЯ НА ДОНБАС МИРОТВОРЧИХ ВІЙСЬК ООН ЗНАЙШЛА ПІДТРИМКУ НА ЖИТОМИРЩИНІ

ЗАЯВА ЛАРІНА ЩОДО ВВЕДЕННЯ НА ДОНБАС МИРОТВОРЧИХ ВІЙСЬК ООН ЗНАЙШЛА ПІДТРИМКУ НА ЖИТОМИРЩИНІ

01-09-2014
«Всупереч власним передвиборчим обіцянкам Президент Петро Порошенко не зумів забезпечити відновлення миру в Україні. Саме гарантуючи припинення жахів кровопролиття та громадянського протистояння, на виборах 25 травня він заручився підтримкою більш, ніж 50% виборців, в тому числі і жителів південних і східних регіонів, тих хто послідовно виступав за мирне вирішення конфлікту на Донбасі. Однак, розігрування ура-патріотичної карти завело ситуацію в глухий кут», - зазначив Голова виконкому Партії розвитку України Сергій Ларін.

Він підкреслив, що протистояння в Донецькій і Луганській областях переросло в повномасштабну війну з тисячами жертв і руйнуванням економіки найбільших регіонів.

«Порошенко не зміг провести результативні переговори на міжнародній арені та забезпечити реальний діалог всередині країни. В результаті ми зіштовхнулися із загрозою повномасштабного зовнішнього вторгнення, перед обличчям якого влада демонструє повну нездатність до дій. Ситуація «ні війни, ні миру» далі не може продовжуватися», - підкреслив політик.

«Ми вимагаємо терміново скликати засідання Верховної Ради за участю представників органів місцевого самоврядування для прийняття рішень, котрі як забезпечать захист від зовнішньої агресії, так і допоможуть прийняти Національний план примирення. Цей план має включати в себе, в тому числі, і давно обіцяну реформу місцевого самоврядування з введенням виборності губернаторів, надання значно більших прав територіям та надання на регіональному рівні офіційного статусу російській мові, і гарантії врахування думки всіх областей при виробленні зовнішньо-та внутрішньополітичного курсу», - заявив Сергій Ларін.

На його думку, Верховна Рада також повинна звернутися до міжнародного співтовариства із закликом ввести на Донбас миротворчі війська і поліцейські сили ООН для запобігання військового конфлікту і забезпечення ефективного контролю українсько-російського кордону.

«Криза в Україні загрожує найважчими наслідками Європі і світу. Українська влада з ним не справляється. Настав час включатися іншим силам у боротьбу за мир і збереження України», - зазначив Голова виконкому Партії розвитку.

«У цих трагічних умовах вважаємо проведення дострокових парламентських виборів небезпечною авантюрою. Організовувати битву за владу, коли йде битва за виживання і єдність країни - безвідповідальне рішення. Але якщо президент пішов на такий крок і ініціював створення під своїм ім'ям «коаліції війни», ми закликаємо всі опозиційні сили об'єднатися в КОАЛІЦІЮ МИРУ. Разом ми повинні стати виразниками настроїв тих громадян України, які виступають проти кровопролиття і подальшої дестабілізації, які бачать як корупція і непрофесіоналізм влади, що списуються на війну, призводять до зупинки тисяч підприємств і зубожіння народу», - підсумував Сергій Ларін.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини