Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Після 4 червня телеканали будуть штрафувати за показ заборонених російських фільмів та серіалів

Після 4 червня телеканали будуть штрафувати за показ заборонених російських фільмів та серіалів

03-06-2015
4 червня набуває чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законів про захист інформаційного телерадіопростору України», яким заборонено розповсюдження і демонстрування фільмів, що містять популяризацію органів держави-агресора.

Про це на своєму сайті нагадує Національна рада з питань телебачення і радіомовлення та обіцяє у зв’язку з цим постійно моніторити ефір телевізійних мовників.

«Згідно із законом під заборону розповсюдження і демонстрування потрапляють фільми і серіали, які популяризують або пропагують органи держави-агресора або їхні окремі дії, що створюють позитивний імідж працівників держави-агресора чи працівників радянських органів державної безпеки, виправдовують чи визнають правомірною окупацію території України. Заборонена також трансляція фільмів, вироблених фізичними та юридичними особами держави-агресора. Зазначена заборона поширюється на фільми незалежно від країни походження, якщо вони вироблені після 1 серпня 1991 року. Заборона трансляції фільмів, вироблених фізичними та юридичними особами держави-агресора, які не містять популяризації або пропаганди органів держави-агресора та окремих дій, поширюється на фільми, вироблені після 1 січня 2014 року», - повідомляє Нацрада.

Як повідомляв раніше під час брифінгу член Національної ради Владислав Севрюков, регуляторний орган моніторить ефіри телеканалів щодо трансляції ними фільмів і серіалів, які потрапляють під дію зазначеного закону. Із цього питання мовникам уже надсилалися листи з попередженнями й нагадуваннями про недавні зміни в медійному законодавстві. Із 4 червня будуть проводитися постійні моніторинги мовлення телеканалів. У разі виявлення порушень Національна рада складатиме акти і передаватиме їх до Державного агентства України з питань кіно для вжиття відповідних заходів реагування.

За порушення норм Закону України «Про внесення змін до деяких законів про захист інформаційного телерадіопростору України» передбачено накладення адміністративно-господарського штрафу в розмірі десяти мінімальних зарплат за кожен перший випадок такого розповсюдження або демонстрування і в розмірі п’ятдесяти мінімальних заробітних плат за кожен наступний випадок.

Джерело статті: Житомир-інфо

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини