Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Що спільного у недобитого Яценюка з Євроасоціацією Януковича

Що спільного у недобитого Яценюка з Євроасоціацією Януковича

17-02-2016
Після вчорашньої нахабної зради очікувань суспільства політична криза стає кризою суспільною.

"Ми повинні відновити довіру людей до влади". Цю мантру вчора не повторював тільки лінивий політик. І відновили. Ще як відновили. Залишили на півроку прем'єром Яценюка, звільнення якого очікували 70% українців. І це після того як цілий вчорашній день нам втовкмачували, що Яценюк не упорався. Після того як Порошенко зробив драматичний жест - і заявив: "Вимагаю відставки Яценюка". Після цього здавалося, що вже нічого не може врятувати прем'єра-камікадзе. І гоп! Сюрприз. Яценюк наш прем'єр.

Можливо в Адміністрації президента гадають, що дуже вигадливо обдурили українців. Мовляв, БПП дали скільки могли голосів, найбільше, ну трохи не додали, як, зрештою, й інші фракції, так що вибачайте. Буває кульгає фракційна дисципліна. Ну і олігархи за Яценюка вписалися, Опоблок його підтримав. А Порошенко ж просив... Ну але ж депутати люди вільні. В нас, слава Богу, не часи Януковича. Ну є вади у парламентаризму. Так от вона урядово-парламентська криза.

Втім, цим балачкам навряд чи хтось повірить - якщо б Банкова хотіла відставки Яценюка і початку змін, то вона б це організувала, і депутатів би своїх дисциплінувала, і Опоблок, і навіть декого з "Народного фронту". І не треба говорити, що це було б "ламання через коліно". В арсеналі політиків завжди достатньо політичних аргументів для досягнення цілей. Якщо ти, звісно, політик, а не барига. А щодо того, що в нас не часи Януковича, так саме подібний "кидок" в останній раз українці переживали за президентства Віктора Федоровича.

Янукович рік розповідав українцям, як нам потрібна Асоціація з ЄС, українці схвально кивали головами. І гоп! Сюрприз. За тиждень до Вільнюського саміту. Асоціація нам не підходить. Приїхали. Що було далі усі знають.

Схоже, що після нинішнього "кидка" події розвиватимуться подібним же чином. Тільки детонатором для протестних виступів (на початку малочисельних, як і Євромайдан студентів в 2013 році) стане "перезавантаження уряду", куди наберуть таких "нових облич", що на їх фоні і Кириленко здасться суперреформатором. І станеться це тому, що зараз в "заморожений труп" уряду Яценюка не піде жодна порядна людина.

А потім навесні "перезавантажений" уряд внесе у Верховну Раду непопулярні законопроекти, які потрібні, аби задовільнити вимоги МВФ. А ще загальмується запровадження безвізового режиму з ЄС. І нова хвиля суспільного обурення. І проблема в тому, що до цих протестів можуть приєднатися радикали, які пройшли АТО. І один необережний крок Авакова, СБУ а-ля "Янукович перетворює студентів на криваве місиво" і готовий прототип Майдану-3. Якраз на осінь. Під початок політичного сезону. І вже Порошенко говоритиме - звільнемо Яценюка, виберемо новий парламент, а суспільство вже чекатиме іншого - нових президентських виборів.

Джерело статті: Депо.ua

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини