Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Шкільні екзамени у 2016-му теж будуть по-новому

Шкільні екзамени у 2016-му теж будуть по-новому

29-02-2016
Результати апробаційного ЗНО з іноземних мов за бажанням можуть бути зараховані як результати ДПА Міністерство освіти і науки затвердило орієнтовні вимоги до проведення ДПА цього навчального року.

Зокрема, наказом визначено, що шкільні іспити учнів 4-х класів проходитимуть від 12 до 21 травня з трьох предметів: української мови, літературного читання та математики, пише газета "Експрес".

Учні ж 9-х класів від 1 до 8 червня складуть іспити з української мови, математики та предмета на вибір навчального закладу.

А от для учнів 11-х класів державна підсумкова атестація обов'язкова з трьох навчальних предметів - української мови (5 травня) та математики (11 травня) або історії України (13 травня) у формі ЗНО, а також з іноземної мови (20 травня) - за завданнями Міносвіти. У разі, якщо учень складатиме ЗНО і з математики, і з історії України, до атестата вноситимуть оцінку з того предмета, який учасник ЗНО вкаже під час реєстрації для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні.


-- Крім того, згідно з наказом Міносвіти "Про затвердження орієнтовних вимог до проведення державної підсумкової атестації учнів (вихованців) у системі загальної середньої освіти у 2015/2016 навчальному році" № 94, результати апробаційного ЗНО з іноземних мов, що відбудеться 16 квітня, за бажанням можуть зараховуватися як результати ДПА з іноземної мови, - розповідає Ірина Когут, експерт аналітичного центру CEDOS. - Тобто учень складає тест, отримує результат й одразу ж у своєму особистому кабінеті (на сайті центру оцінювання якості освіти) ставить позначку про те, що хоче зарахувати його як результат ДПА.

Якщо ж не бажає, то результат залишиться відомим лише випускникові й Українському центру оцінювання якості освіти. До слова, основна особливість цьогорічного ЗНО з англійської, яка, власне, апробується, - це аудіювання (слухання і розуміння).

-- Чи новим наказом про ДПА у 2015/2016 навчальному році передбачено ще якісь особливі новації?

-- Торік ДПА проводили згідно з новим положенням, ухваленим Міносвіти. Згідно з ним, державна підсумкова атестація проводиться тільки у письмовій формі, а перелік предметів щороку затверджує міністерство. Обов'язковим предметом, іспит із якого мають скласти всі учні 4-х, 9-х та 11-х класів, залишається українська мова. Завдання для державної підсумкової атестації укладають самі школи, але відповідно до переліку орієнтовних вимог, який затверджує Міносвіти. Власне, тому у назві наказу вжито словосполучення "орієнтовні вимоги". Навчальним закладам визначають рамки, у межах яких кожна школа розробляє власні завдання. -- А як усе було раніше?

-- Раніше у наказі про ДПА визначали перелік предметів. Зокрема, 5 предметів для учнів 9-х класів (у тому числі один - на вибір школи) і 4 предмети для учнів 11-х класів (у тому числі 1 - 2 - на вибір учня). Завдання для ДПА надсилали з міністерства. Форми проведення також визначало Міносвіти. Тобто ДПА могли проводити не лише у письмовій формі.




На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини