Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
ПОРОШЕНКО ПІДПИСАВ ЗАКОН ПРО УКРАЇНОМОВНІ КВОТИ НА ТБ

ПОРОШЕНКО ПІДПИСАВ ЗАКОН ПРО УКРАЇНОМОВНІ КВОТИ НА ТБ

07-06-2017
Сумарний обсяг мовлення державною мовою і мовами корінних народів повинен складати 75% ефіру.

Президент України Петро Порошенко повідомив, що підписав закон, який встановлює обов’язкову частку україномовного контенту на телебаченні в обсязі 75% від загального обсягу.

“Спасибі представникам ЗМІ за пропозиції про введення квот і повернення української мови в українські медіа. Це їхня ініціатива і пропозиції, які я тільки підтримав. Народні депутати блискуче спрацювали і я мав велике задоволення і велику честь підписати відповідний закон”, – написав П.Порошенко на своїй сторінці в Фейсбук у вівторок ввечері.

За словами глави держави, цим рішенням українська мова стала захищеною в Україні. “Ніхто не проти, щоб з екранів телебачення звучали інші мови, але неприпустимо, щоб частка української мови на будь-якому українському каналі становила 15, 20, 25%”, – підкреслив Порошенко.
Як повідомлялося, Верховна Рада України 23 травня прийняла в другому читанні і в цілому законопроект, який встановлює обов’язкову частку україномовного контенту на телебаченні в обсязі 75% від загального обсягу.

Проект закону №5313 про внесення змін до деяких законів про мову аудіовізуальних (електронних) засобів масової інформації передбачає, що в тижневому обсязі мовлення телерадіоорганізацій загальнонаціональної або регіональної категорії мовлення передачі і фільми державною мовою повинні становити не менше 75% в кожному проміжку часу між 7 : 00 і 18:00 і між 18:00 і 22:00. Для телерадіоорганізацій місцевої категорії мовлення – 60% передач і фільмів державною мовою в тих же проміжках часу.

Закон вносить зміни до законів “Про телебачення і радіомовлення”, “Про культуру” і “Про засади державної мовної політики”. Закон також встановлює санкції до телеорганізацій за порушення його норм – штраф у розмірі 5% загальної суми ліцензійного збору. Закон набуде чинності через чотири місяці з дня його опублікування.

23 травня керівник парламентського комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар пояснила, що вироблений в Україні російськомовний телевізійний продукт буде протягом одного року і 4 місяців зараховуватися в україномовну квоту для телеканалів.

“Закон (про квоти на українському телебаченні – ред.) після підписання набуде чинності через 4 місяці. Але протягом року вироблені в Україні програми можуть зараховуватися в українську квоту, навіть якщо вони російською мовою, щоб канали могли перейти на українську мову” , – сказала вона.

При цьому політик підкреслила, що йдеться не про російський продукт, а тільки про зроблений в Україні російськомовний контент. Крім того, за її словами, закон передбачає, що всі фільми іноземною мовою в Україні повинні бути продубльовані або озвучені державною мовою, за винятком радянських фільмів. Таким чином, ці фільми не перекладатимуть українською мовою, проте їх не будуть зараховувати в україномовну квоту для телеканалів.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини