Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Як вплине на здоров'я сьогоднішнє сонячне затемнення

Як вплине на здоров'я сьогоднішнє сонячне затемнення

21-08-2017
21 серпня відбудеться найдовше сонячне затемнення в історії. Про це заявили вчені з Національної сонячної обсерваторії (США).

За даними дослідників, Місяць закриє Сонце на 1,5 години, а сонячна корона буде в кілька разів більшою, ніж під час попереднього затемнення. Тривалість затемнення в максимумі становитиме 2 хвилини 40 секунд, а ширина місячної тіні на земній поверхні складе 115 кілометрів.

Повне сонячне затемнення 21 серпня відбудеться о 18:21 за UTC або о 20:21 за Київським часом. Спостерігати за унікальним явищем зможуть тільки жителі США, в Україні його видно не буде. Проте, кажуть фахівці, ми все одно відчуємо його.

- Насамперед, поясніть природу цих астрономічних явищ - чому виникають сонячні затемнення?

– Сонячне затемнення відбувається, коли Місяць опиняється між Сонцем і Землею, а тому затьмарює собою сонячне світло. Це буде повне сонячне затемнення, коли можна спостерігати сонячну корону -- тобто, Місяць повністю затьмарить диск Сонця, але не затьмарить корони, -- пояснює Микола Кошкін, керівник відділу космічних досліджень НДІ "Астрономічна обсерваторія" ОНУ університету ім.І.І.Мечникова.

- Навіть попри те, що в Україні цього затемнення не буде видно, воно все одно позначиться і на країні, і на нас з вами, -- впевнена Олена Осипенко, співзасновник Союзу астрологів України. - Як сонячні, так і місячні затемнення супроводжуються емоційними потрясіннями. Сонячні затемнення викликають здебільшого стан апатії та депресії.

Крім того, на цей час може припасти пік незадоволення - як у кожної конкретної людини, так і у суспільстві загалом.

Під час затемнень не рекомендується проводити хірургічні втручання, особливо у ділянці голови. Візит до стоматолога також краще перенести. В такі періоди змінюється обмін речовин, робота серця та судин (особливо зле почуваються метеочутливі люди),підвищується ймовірність нервових зривів, безсоння, можутьзагостритися хронічні хвороби. У дні затемнень люди часто потерпають від головного болю.

Тому проведіть цей час у спокійній обстановці, не піддавайтеся на конфлікти, не провокуйте сварки. В цей час не рекомендується приймати серйозні рішення, брати на себе зобов'язання, робити великі покупки.

І якщо затемнення несприятливі для початку будь-яких справ, проте для планування кращого часу не знайти. Перша година будь-якого затемнення є найкращим часом для планування. Перед затемненням випишіть те, що заважає вам жити, що ви хочете змінити в собі, чого позбутися, вибудуйте плани. Важливо записувати все на папері.

Коли почнеться затемнення, аркуш з тим, чого б ви не хотіли бачити у своєму житті, спаліть. А список бажань, навпаки, покладіть перед собою, і протягом перших хвилин затемнення подумки пройдіться ним, плануючи своє життя -- під час затемнень думки мають найбільше шансів матеріалізуватися. Цілі на папері мають бути конкретними, із вказанням терміну виконання, а також ообов'язково позитивними
- у них не має бути частки "не".

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини