Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
У центрі Житомира помер чоловік
У центрі Житомира помер чоловік

У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

Новини
Правила мінімалізму, яким варто навчитись кожному

Правила мінімалізму, яким варто навчитись кожному

01-02-2018
Мінімалізм — це не просто модний стиль в одязі чи інтер’єрі. Це також світогляд, вміння позбуватись від усього зайвого і концентруватись на головному.

У сучасному світі з кожної людини намагаються зробити активного споживача. Перечитувати сотні новин на день, купувати десяту пару кросівок і дарувати одне одному подарунки, які потім лежать роками на поличці. Завжди бути онлайн, завжди споживати рекламу, як пряму так і приховану. Саме тому потрібно вміти видихнути, відключитись і сконцентруватись на реальному світі. А в реальному світі нам потрібно набагато менше, ніж про це стверджує реклама.

Чому потрібно стати мінімалістом?
Бо ви навіть не згадаєте завтра про ті зайві речі, яких позбудетесь сьогодні. Викинувши старі кросівки, які лежать вдома на випадок “а раптом знадобляться” ви про них забудете. Але якщо вони лежатимуть вдома, то не лише займатимуть зайве місце, а й наштовхуватимуть на думку купити нове взуття.

Бо спогади повинні жити у вас в серці, а не на поличках. Збираючи на пам’ять всякий непотріб ви лише робите зі своєї квартири магніт для пилюки, руйнуєте її естетичний вигляд і витрачаєте більше часу на прибирання.

Тому що не задумуючись над своїм підходом до споживання — ви стаєте більш схильними до купівлі речей зі знижкою, по акції та ведетесь на всілякі рекламні трюки.

Беручи на себе додаткові обов’язки — ви вбиваєте свій час, але навіть не розмірковуєте над тим, чи варті вони того. Чи приносять вони дійсно користь вам чи рідним?

Як навчитись бути мінімалістом?
1. Регулярно виходити з мережі. Лише оффлайн ви зможете дійсно концентруватись на собі, а не відволікатись на перегляд непотрібного контенту.

2. Почистіть свої аккаунти від сміття: відпишіться від розсилок інтернет-магазинів, спільнот, де постійно пропонують щось придбати і тому подібних каналів, які мріють перетворити вас з людини на споживача.

3. Виділяйте лише 3-5 важливих справ на день і старайтесь окрім них більше нічим не займатись. Це допоможе вирішити всі старі проблеми, не відкладаючи їх на потім, аби заїхати в магазин купити щось за знижкою чи переглянути новий кліп, сповіщення про який вам щойно прийшло.

4. Викиньте зайві речі. Люди полюбляють наводити порядки — тобто перебирати старі непотрібні речі і складати їх у іншій послідовності, аби вони далі лежали на поличках. Позбудьтесь всього чим ви не користуєтесь. Якщо вам шкода викидати речі (а така проблема досить поширена) спробуйте віддати їх на благодійність чи продати. Якщо ж не вийшло — слідуйте першому реченню цього пункту.

5. Виділіть спеціальний час для перегляду електронних листів, соціальних мереж та інших віртуальних каналів. Цього часу повинно бути достатньо, але поза ним — не витрачайте на це час. Наприклад, не займайтесь переглядом своїх сторінок до обіду — так ви встигатимете зранку зробити набагато більше справ, ніж якщо постійно відволікатиметесь на листування.

Мінімалізм — це не коли ви піклуєтесь про те, щоб у вас було мало речей і кімната виглядала скромно. Мінімалізм — це перестати постійно думати про речі, які, по правді кажучи не варті навіть третього місця у нашому житті, не те що першого. Це означає ставити в пріоритет нематеріальні цінності і проживати своє життя на повну.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини