Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини
ДЛЯ УКРАЇНСЬКИХ ВОДІЇВ ХОЧУТЬ ВВЕСТИ ЩЕ ОДИН ІСПИТ

ДЛЯ УКРАЇНСЬКИХ ВОДІЇВ ХОЧУТЬ ВВЕСТИ ЩЕ ОДИН ІСПИТ

17-05-2018
Психо-фізіологічне тестування, або “ідіотен-тест”, можуть ввести при прийомі іспитів для водіїв уже в 2019 році, пише auto.24tv.ua

В Києві презентовано Віденську систему тестування водіїв Vienna Traffic, яка дозволяє виявляти психологічні проблеми водіїв та їх причини виникнення. Систему представила компанія Guinti Psychometrics Ukraine.

Представники Міністерства охорони здоров’я вважають необхідним ввести таке тестування до всіх кандидатів у водії, а також тих, хто перевозить людей та займається перевезеннями професійно. Анна Глембоцька, керівник відділу професійного здоров’я і тpaвматизму Центру громадського здоров’я МОЗ України відзначила, що “зараз проводиться тільки загальний огляд водія, аналіз кpoві, а цього явно недостатньо, щоб переконатися в безпечному управлінні транспортом.

Кабміном України прийнята Стратегія підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2020 року, зокрема до кінця 2019 на законодавчому рівні планується затвердження медико-психологічної оцінки кандидатів і водіїв транспортних засобів та створення єдиної бази даних про видані медичних довідок”.

Віденська система тестування використовується більш ніж в семи десятках країн світу, законодавчо затверджена в 16 з них.

Психологічна атестація проводиться на іспитах при отриманні водійських прав, для професійних водіїв, літніх людей, водіїв групи ризику (часті правопорушення, агpeсивна поведінка, зловживання алкoгoлем і т.п.) або людей з невpологічними захворюваннями. В Німеччині такі тести називаються “ідіотен-тест” та для порушників ПДД проводяться на платній основі. За результатами психологічних тестів лише в Австрії більше 20% водіїв вимагають корекції психологічної поведінки.

“У країнах ЄС всі водії обов’язково проходять психологічне тестування при отриманні водійських прав або при частих правопорушеннях. Віденська система тестування водіїв Vienna Traffic дає можливість не тільки виявити проблему, але і коректувати поведінку, розвинути необхідні навички безпечної поведінки за кермом”, – говорить гендиректор Guinti Psychometrics Ukraine Олег Бурлачук.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини