Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
У Житомирі почали продавати черемшу
У Житомирі почали продавати черемшу

На Житньому ринку у Житомирі...

  • У Житомирі почали продавати черемшу
    У Житомирі почали продавати черемшу

    На Житньому ринку у Житомирі...

  • Про складну ситуацію проживання переселенців у “червоній лікарні” Хорошева
    Про складну ситуацію проживання переселенців у “червоній лікарні” Хорошева

    Більшість з нас нещодавно бачила...

  • Помер Геннадій Москаль
    Помер Геннадій Москаль

    Він займав багато державних посад,...

  • У туалеті фан-зони на центральному стадіоні в Житомирі не встановили кабінки
    У туалеті фан-зони на центральному стадіоні в Житомирі не встановили кабінки

    Відкрили там також чудову фан-зону...

Новини
Заробітчани мають віддавати 30% доходу при в’їзді в Україну: відповідь українця законотворцю. ВІДЕО

Заробітчани мають віддавати 30% доходу при в’їзді в Україну: відповідь українця законотворцю. ВІДЕО

30-09-2018
Мережу сколихнуло відео, в якому блогер розтлумачує, чим загpожує українцям-заробітчанам прийняття проекту закону, який пробують «пропихнути» у Раді. І збагнувши, гастарбайтери гірко жартують, що дешевше «скинутися на кiлeра» «мудрому» парламентарію.

Автор відео, яке наробило шуму в українському сегменті Інтернету, – ютубер Андрій Марисюк, який заробляє на життя тим, що влаштовує співвітчизників на роботу в Польщі.

Андрій дізнався про проект закону, який подала на розгляд група депутатів, і зрозумів: має розказати усім заробітчанам про те, що їм загpoжує після можливого ухвалення цього документа.

«Це відео я записую для українців, і в першу чергу для заробітчан. Тому що скоро ми з вами будемо платити 30% доходу з усіх грошей, які зароблятимемо за кордоном», – так починається відео, записане молодим чоловіком.

Далі він розповідає про законопроект, яким пропонується при в’їзді в Україну здирати на митниці(стягувати із громадян), які повертаються із заробітків з-за кордону, 30% зароблених там грошей.

«В основі цього законопроекту стоїть Ігор Беркут, лідер партії «Велика Україна». …І як видно з останніх новин, інші депутати або його підтримують, або просто йому не заважають. Саме він і ще кілька депутатів хочуть почати здирати із заробітчан 30% податку з усіх грошей, які вони будуть заробляти за кордоном. Більше того, навіть якщо ви поїдете на роботу і з якихось причин нічого не заробите, платити вам усе одно доведеться», – розказує активіст.


І тут блогер показує відеокадри, на яких парламентарій на фоні постапокаліптичної картини Гігера розжовує журналісту свою геніальну концепцію.

«Згідно із нашим планом, із країни виїде близько 25 мільйонів людей на заробітки. Спираючись на досвід Лешека Бальцеровича, провідника польських реформ, ми знаємо, що у 90 із лишком випадків виїжджає не вся сім’я, виїжджає він, вона чи він і вона із сім’ї на заробітки, а решта – діти і батьки, залишаються тут. І вони з-за кордону – із Іспанії, Португалії, з Італії, зі Франції, з Польщі, з Данії, із Pосії, в майбутньому – з Китаю, дівчата – з Туреччини, Єгипту – шлють кожен день валюту в країну. Таким чином ми досягаємо надзвичайно хорошого платіжного балансу», – з натхненням розказує пан Беркут.

«Якщо ви досягаєте хорошого платіжного балансу, то для чого вводити всі ці податки, про які ітиметься далі?» – вставляє свою ремарку блогер.

«Адже ці люди, які працюють за кордоном, вони нічого не купують усередині країни. … Десятки мільйонів шлють свою валюту в країну, де її навіть нема де подіти. Цим людям нічого не потрібно, вони все купують за кордоном», – каже лідер «Великої України», і в цьому місці Андрій Марисюк хапається за голову.

Блогер заперечує: хоча заробітчани усередині країни нічого не купують, бо в цей час перебувають за її межами, проте пересилають гроші своїм родичам, які, в свою чергу, цими коштами розраховуються за комуналку, купують продукти тощо, тобто витрачають ці гроші в Україні. Марисюк іронізує: «Ну звичайно, цим людям нічого не треба. В них же ж усе є. Вони ж від хорошого життя тут, в Україні, залишають своїх дітей, батьків, їдуть у чужу країну, де будуть працювати вдень і вночі, можливо, в дві зміни, можливо, без вихідних, де будуть жити в якихось хостелах або в квартирах, в кімнатах яких буде по декілька людей. І це все від того, що їм нічого не треба, їм просто нічим зайнятися. А хто буде казати, що вони їдуть, бо їм немає на що жити, не вірте: брешуть».

Беркут пропонує, з огляду на те, що більшість заробітчан таки планує повертатися на Батьківщину, «на кордоні, на підставі даних комп’ютерної системи одразу видно, скільки вони були відсутні в країні і в яку країну вони виїжджали. І так, припустимо, вертається якийсь заробітчанин із Португалії до себе в Івано-Франківськ, приїжджає на кордон, і прикордонник та митна служба відразу бачать: він був відсутній вісім місяців. Беремо середню зарплату по Португалії, наприклад 2000 євро (насправді це не середня, а ДУЖЕ ХОРОША платня для цієї країни, яку навряд чи отримує там гастарбайтер-українець. – Ред.), множимо на 8, виходить 16 000 євро. І запроваджуємо податок 30%. Тому що ця людина вісім місяців не платила податки в Україні. Уникав сплати. Зразу отримуємо суму в 4800 євро».

«Якщо цей заробітчанин на кордоні не заплатить 4800 євро за час своєї відсутності, то він не може в’їхати в країну. Хай далі їде працює і шле валюту», – у Ігоря Беркута схема проста.

«Як влада може не пустити людину в країну, якщо ця людина є громадянином країни? Тим більше, що людина поїхала на заробітки з вини цієї країни, бо країна не може дати нормальну роботу і не може забезпечити людину?» – обурюється блогер.

Як діяти, щоб не допустити ухвалення цього знyщального проекту закону – далі дивіться у відео. А коментувальники тим часом уже по-чорному жартують, а чи не скинутися їм по 100 доларів і не замовити кiлеpа для ініціатора такого драконівського документа. Мовляв, дешевше буде, ніж потім такі податки платити.


Джерело статті: Джерело

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини