Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини
12 СПОСОБІВ ОЧИЩЕННЯ ВИТЯЖКИ ТА ІНШИХ ПОВЕРХОНЬ ВІД КІПТЯВИ І ЖИРУ. МИТТЄВЕ УСУНЕННЯ ВСІХ ЗАБРУДНЕНЬ!

12 СПОСОБІВ ОЧИЩЕННЯ ВИТЯЖКИ ТА ІНШИХ ПОВЕРХОНЬ ВІД КІПТЯВИ І ЖИРУ. МИТТЄВЕ УСУНЕННЯ ВСІХ ЗАБРУДНЕНЬ!

17-10-2018
Коли ви в останній раз дивилися під купол витяжки на вашій кухні? Якщо це було давно, або ви взагалі ніколи не робили цього, знайте, що її вигляд може злегка налякати вас. Фільтр витяжки втягує не тільки запахи але і випаровування жиру, тому, поверхня витяжки, вся забруднена застиглим шаром бруду.

Згодом витяжка може стати настільки забрудненою, що більше не буде настільки ефективною, тому треба регулярно чистити її. Поспішаємо порадувати вас, чистка фільтрів від жиру не так вже й складна!

1. Очистити кіптяву з поверхні витяжки за 15 хвилин – реально! Почати треба з демонтажу решітки. Замочіть решітку в розчині води, з сіллю і лимонною кислотою на 15 хвилин (на 1 літр води досить 4 ст. л. солі і 3 ч. л. лимонної кислоти). У разі якщо жир і кіптяву не виходить забрати таким способом, спробуйте прокип’ятити решітку в розчині.

2. Очистити нагар з пригорілої каструлі можна за допомогою активованого вугілля! Для цього, подрібніть в порошок кілька таблеток і присипте цим засобом брудне місце. Через 20 хвилин налийте в каструлю трохи холодної води. Через півгодини вимийте посуд і видаліть залишки вугілля.

3. Абсолютно всі власниці мультиварок знають, що нагрівальний елемент цього пристрою завжди повинен бути чистим. Але іноді дуже важко очистити мультиварку від залишків їжі. Харчова сода і чиста ганчірка полегшать вам завдання. Досить просто вмочити мокру ганчірку в харчову соду і протерти забруднену поверхню. Після чого вологою тканиною видаліть всі сліди соди і протріть насухо нагрівач.

4. Розчин оцту і води (у рівних пропорціях), допоможе вам відмити холодильник і позбутися від неприємного запаху. Бажано не використовувати холодильник відразу, дайте йому провітритися хоча б кілька годин.

5. Нашатирний спиpт в якості засобу для чищення – радикальний спосіб очищення. Холодильник треба провітрювати цілий день після протирання нашатирним спиртом.

6. Очистити від жиру кахельну поверхню на кухні допоможе дієвий розчин. Для приготування розчину в 4 літрах теплої води розчиніть 4 ст. л. бури(тетраборат натрію, 13 гривень у аптеці), 100 мл оцту і 100 мл нашатирного спиpту. Цим розчином треба обробити забруднену поверхню і трохи потерти її. Кахель засяє чистотою!

7. Суміш харчової соди і рослинної олії очистить кухонні шафки від противного жиру (інгредієнти змішуються в рівних пропорціях). Нанесіть засіб на забруднену поверхню і залиште на 30 хвилин. Через деякий час видаліть суміш за допомогою губки (вона буде зніматися грудочками).

8. Пропонуємо ще один швидкий спосіб, щоб відмити блендер. Для цього треба відразу після використання приладу влити в чашу трохи води з декількома краплями засобу для миття посуду. Увімкніть блендер і утримуйте кнопку близько 20 секунд. Після закінчення цього часу промийте чашу водою і занурте ніжку.

9. Деякі кулінари рекомендують не використовувати кавомолку для подрібнення спецій, так як ефірні масла, що виділяються прянощами, просочать каву. Не турбуйтеся, якщо ви зробили таку помилку. Для того щоб виправити ситуацію, просто подрібніть в апараті жменьку рису.

10. За допомогою малярного пензлика можна очистити тертку від сиру. Жорсткі щетинки пензлика швидко видалять всі сліди сиру та інших липких продуктів.

11. Відро можна очистити допомогою льоду з суміші води і оцту в рівних пропорціях. Лід покладіть у відро, а після того як він розтане, промийте ємність проточною водою.

12. Видаліть сліди від кави з порцелянового посуду сумішшю оцту і солі. Для цього треба перемішати інгредієнти в рівних частинах і нанести засіб на забруднені ділянки. Через 30 хвилин звичним способом вимийте посуд.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини