Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
5 ПРИЧИН, ЧОМУ ВАРТО ЩОРАНКУ ЗАСТЕЛЯТИ ЛІЖКО

5 ПРИЧИН, ЧОМУ ВАРТО ЩОРАНКУ ЗАСТЕЛЯТИ ЛІЖКО

22-10-2018
«Якщо ви застелили вранці ваше ліжко, ви вже успішно виконали перше завдання цього дня. Застилаючи ліжко, ви нагадуєте собі, що навіть найнезначніша справа у вашому житті має значення. Адже якщо ви не можете правильно робити незначне, хіба можна очікувати, що вам вдасться щось дійсно важливе?»- сказав у своїй найвідомішій промові адмірал ВМС США Вільям МакКрейвен .

Є безліч причин, за якими просто необхідно щоранку виділяти час на те, щоб застеляти своє ліжко – від вироблення самодисципліни до поліпшення естетичного вигляду вашої кімнати .

Будь-хто з нас може знайти безліч причин і відмовок для того, щоб цього не робити. Перш за все, тому що багатьом все одно, застелене їх ліжко чи ні. «Це ж просто ліжко», кажуть вони, «Яка різниця, заправлене ​​воно чи ні?»

Багато людей цілком виправдано, як вони думають, вважають, що заправляти ліжко – значить витрачати даремно і час, якого і так ні на що не вистачає.

Звичайно, заправляти ліжко – це монотонна і нудна робота. Ми не будемо з цим сперечатися, адже так воно і є. Але це не привід її не робити – швидше вже, навпаки. Подумайте про майбутній день: скільки таких «монотонних», «рутинних» і «нудних» справ вам доведеться зробити? Справ, які потрібно переробити, чи то на роботі, чи вдома або де-небудь іще . Хочемо ми того чи ні.

Ви все ще хочете знати, чому вам варто витрачати вранці час на те, щоб застеляти своє ліжко? Ось цілих 5 відмінних причин, чому:

1. Ви починаєте свій день з чогось правильного.

Як казав адмірал МакКрейвен старшокурсникам Університету Техасу, коли ви застилаєте вранці ліжко, це дає відчути, що сьогодні ви ВЖЕ чогось добилися. І це відчуття залишається весь день навіть після того, як ви вийдете з дому. З ним вам буде куди простіше зробити ще щось, а після ще, і ще. І в кінці цього дня, озирнувшись назад, ви зрозумієте, що сьогодні ви домоглися куди більшого, ніж зазвичай – всього лише завдяки тому, що вранці застелили ліжко .

Якщо ви будете застеляти своє ліжко з підходом: «Все, що я роблю, я роблю однаково відповідально», з кожним разом ви будете все більше і більше наповнювати себе почуттям гордості, впевненості в собі і мотивації. Більш того, щоранку ви будете залишати свій будинок, з почуттям контролю над своїми діями і глибокої особистої відповідальності за них – почуттям, яке ви пронесете через весь день.

2. Це «прокачує» вашу самодисципліну.

Будь-яка дисципліна, а особливо самодисципліна починається з подолання емоційного і фізичного опору.

Коли рано вранці понеділка ви виповзаєте з ліжка з думками: «О ні, знову на роботу?», Мабуть, останнє, що вам хочеться робити, це заправляти ліжко. Ми розуміємо і поділяємо це почуття… Але ми також знаємо, що це – чудова можливість «прокачати» власну дисциплінованість.

Чомусь ми схильні вважати будь-яку форму самодисципліни чимось суворим і обмежуючим, але вона зовсім не повинна бути такою. Хоча ваш розум і тiло можуть чинити опір вашим зусиллям, ви все ж здатні взяти свої думки і почуття під контроль . Поступово ви підпорядкуєте свої вчинки правилам необхідності, а не миттєвим бажанням.

Найпростіше це зробити, постійно намагаючись зосередитися на одному, і тільки на одному – тому завданню, яке стоїть перед вами прямо зараз. І, тримаючи цю думку в розумі, ми переходимо до пункту №3.

3. Це може стати для вас відмінним тренуванням концентрації і усвідомленості.

Один з основних принципів практики усвідомленості – вміння стежити за своїми думками, не засуджуючи їх і не критикуючи. Цей принцип можна застосовувати до всіх наших дій і зусиль. Будь-яка справа, неважливо, наскільки дрібна або нудна, чи це миття посуду, прибирання у будинку і застиланні ліжка, може послужити для нас чудовою можливістю попрактикуватися в усвідомленості.

Якщо ми зробимо усвідомленими всі наші дії і вчинки, неважливо, наскільки великі або маленькі, то встановлюємо міцний і непорушний зв’язок між розумом, тiлом і навколишньою дійсністю.

Коли ми концентруємося на сьогочасній задачі, припиняючи витати в хмарах, ми незмінно виявляємо, що велика частина опору і апатії, що заважали нам її виконати, випаровується.

І в міру того, як ми «накачуємо» нашу вольову мускулатуру, ми виявляємо, що заправляти ліжко і робити все інше для нас стає з кожним разом все легше і легше!

«Він робив що завгодно так, ніби не робив нічого іншого»,
– написав якось відомий письменник Чарльз Діккенс . Відмінно сказано!

4. Це може поліпшити ваш сон.

Наукове дослідження, нещодавно проведене Національним фондом дослідження сну, виявило цілком помітну кореляцію між тим, застеляють чи ні одинаки або сімейні пари свої ліжка вранці і якістю їх сну.

Встановлено, що одинаки і сімейні пари, застилающие свої ліжка «кожен день» або «майже кожен день», вважають свій сон більш міцним і відновлюючим сили, ніж ті, хто застилає своє ліжко лише зрідка, або зовсім цього не робить.

Цілком можливо, що люди, чий день був наповнений гордістю за успішно поставлені перед собою і виконані завдання, люди, що відрізняються самодисципліною, які вміють зосередитися на задачах і практикуючі усвідомленість, дійсно сплять з почуттям повного задоволення минулим днем. А чому, власне, і ні?

5. Ви почнете цінувати чистоту і порядок.

Для тих, хто отримує задоволення від виду красивої і чистої кімнати, застиляння ліжка може стати одним з найприємніших занять за весь день.

«Коли ви виділяєте собі хвилинку на те, щоб привести в порядок ліжко, ви створюєте впорядковану і привабливу відправну точку, яка привносить порядок в те, що могло б стати справжнім хаосом» , – вважає гуру в області домоводства і організації Рейчел Хоффман.

Також Хоффман каже, що це, здавалося б, рутинне заняття може стати джерелом натхнення і впевненості. А відчуття того, що ви можете хоча б трохи контролювати навколишнє, на її думку, «може дуже надихнути, як свідчення того, чого ви здатні досягти навіть мінімальними зусиллями»

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини